Szárítógépek funkciói - Gorenje
bezár
...

Szárítógépek funkciói

SensoCARE technológia

Testreszabott szárítás
A Gorenje szárítói lehetővé teszik, hogy kiválasszuk a számunkra legkényelmesebb szárítási módszert . A NormalCARE beállítás tartalmaz mindenfajta ruhaneműhöz megfelelő szárító programot. Ha még kímélőbb szárításra van szükségünk, válasszuk a GentleCARE programot, amely lehetővé teszi az alacsony hőfokon történő szárítást a ruhadarabok megóvása érdekében.

A lágyság érzése

A Gorenje szárítógépek a legkorszerűbb szárítási és gyűrődés megelőzési technológiával rendelkeznek. A SensorIQ intelligens érzékelő technológia optimalizálja a szárítási folyamatot és ezáltal kiválóan megőrzi a ruha minőségét és nagyon alacsonyan tartja a készülék energiafogyasztását. A modern életstílushoz megfelelően kialakított programok gondoskodnak arról, hogy a működés biztonságos legyen, a szárítandó ruha minősége pedig időt álló maradjon.
• SteamTech gőz szárítási technológia
• IonTech levegő ionizátor rendszer az egyenesebb ruhaszövetekért
• TwinAir kátirányú levegő befúvási rendszer
• SensoCARE szabályozott szárítási programok
• Hőszivattyúval felszerelt kondenzációs szárítógép A-63% energiahatékonysági osztály besorolással
• Extra nagy dobtérfogat: 120 l

SensorIQ

Minden alkalommal épp a megfelelő szárítás
Az intelligens SensorIQ technológia automatikusan a kiválasztott programhoz, a szennyes típusához és a kívánt szárazsági szinthez igazítja a szárítási folyamatot. A nedvességérzékelő a ruhanemük nedvességszintjének megfelelően folyamatosan módosítja a szárítási időt. A SensorIQ technológia automatikusan leállítja a szárítógépet, amikor érzékeli, hogy a ruhák szárazsági foka elérte kiválasztott mértéket. Tehát akkor, ha a kezelt ruhák éppen "megfelelőek vasaláshoz" vagy "szárazak", illetve "szekrényszárazak" vagy "nagyon szárazak" – ahogy csak szeretnénk.

Inverteres motor

A felsőkategóriás mosógépeket nagy teljesítményű inverteres motorral szereltük fel. Mivel ezek nem rendelkeznek szénkefével, működésük érzékelhetően csendesebb a hagyományos motorral bíró készülékekénél. Minimális kopás és nagy terheléssel való problémamentes megbírkózás - ezek a hosszú élettartam egyértelmű előjelei. A motor nagy teljesítmény leadására képes.

Kiváló energiahatékonyság

Az energiatakarékos szárítógépek optimalizálják a levegőbefújást, továbbá kitűnő kondenzációs eredményeket mutatnak fel.
A Gorenje szárítógépek a piacon elérhető leggazdaságosabb szárítógépek között vannak. Ezek a készülékek optimalizált levegőbefújási rendszerük és kitűnő kondenzációs eredményeik révén A+++ energiaosztály besorolást nyertek. Az A+++-os energiahatékonyság következtében érezhető, 63 %-os energiamegtakarítást érhetünk el az A energiaosztályba sorolt gépekhez képest.

SteamTech – tökéletesség vasalás nélkül

Tökéletesen sima és friss ruhanemük.
A mosodai műveletek új technológiája a gőzt alkalmazza a gyűrődések és ráncok kisimítására. A pamut és kevert anyagból készült ruhadarabokat ezentúl sokkal egyszerűbb lesz vasalni – vagy egyáltalán nincs szükség vasalásra! Az önálló, ingeket gőzzel szárító program különösen tetszeni fog azoknak, akik határozottan nem szeretik a vasalást. Egyszerűen helyezzünk legfeljebb öt tiszta inget a szárítóba; a készülék mindössze 20 percen belül gőzt használva megszárítja, és eltávolítja az összes gyűrődést. a felfrissítő program pedig tökéletes azokhoz a ruhadarabokhoz, amelyeket mostanában viseltünk, de még nem kell kimosni őket, vagy olyan ruhákhoz, amelyek már egy ideje a szekrényben álltak. Minden kellemetlen szagot eltávolít és puhává teszi, mosás nélkül.

TwinAir – hatékony ruhaszárítás

Egyenletesen szárított ruhanemű
A hőszivattyúval ellátott kondenzátoros szárítók egyedülálló légbefúvó rendszerrel büszkélkedhetnek. A kétirányú forgás közben mindkét légcsatornán keresztül a száraz meleg levegő egyenletes intenzitással áramlik a dobba. A légmozgás útját a dob forgásához igazítottuk, ami egyenletes szárítási intenzitást tesz lehetővé a szárítási ciklus folyamán. Az egyenletesen elosztott ruhanemű nem kuszálódik össze és a végeredmény tökéletes lesz.

Hőszivattyúval ellátott kondenzátoros szárító

Kivételesen gazdaságos szárítás
A hőszivattyúval ellátott kondenzátoros szárító a hagyományos modelleknél alacsonyabb hőmérsékleten szárítja a ruhánemüt, ami jobban kíméli a ruhákat. Ez az egyetlen háztartási készülék, amely a hőszivattyú hűtési és fűtési részét is hasznosítja. A teljes kihasználtság az energiafogyasztás akár 40%-os csökkenéséhez vezet az A energiaosztályhoz viszonyítva.

AutoDrain – közvetlen kondenzvíz kibocsátás

A kondenzátum tartályt nem kell többé manuálisan üríteni.
Ha kondenzációs szárítógép mellett döntünk légkivezetéses üzemű helyett, akkor már nincs is szükség a helyiségből a gőzöket eltávolító nyílásra. A kondenzációs szárítógépeknél a gőz egy speciális, 5 literes kondenzátum tartályban csapódik le, amit egyszerűen ki kell üríteni minden egyes szárító program után. Ha pedig a kondenzátum tartályt az AutoDrain csövön keresztül csatlakoztattuk a lefolyóba, akkor már nem kell azt manuálisan üríteni.

XXL dob

Egyszerre több száraz ruha
A Gorenje szárítói akár 9 kg-nyi ruha befogadására is képesek; ez 120 l-es kapacitást jelent, ami a piacon található hasonló termékek közül kiemelkedő és a nagyobb mennyiségű ruhanemű optimális szárítását teszi lehetővé. Az ajtó teljes 180 fokban nyílik és a kényelmesen nagy, 35 cm széles nyílás megkönnyíti a betöltést és kipakolást még nagyobb darabok szárításánál is, mint például plédek, függönyök, takarók vagy párnák szárítása során is. Egyes modelleknél a dob belsejében LED égők vannak felszerelve, amely jobb áttekinthetőséget és könnyebb betöltést és kipakolást biztosít.

Kis mennyiségű ruha szárítása

Egyetlen ruhadarab hatékony szárítása.
A Gorenje szárítógépei most lehetővé teszik, hogy akár csak egyetlen ruhadarabot is meg tudjunk szárítani egy időpontban. A SmallLoad funkció előnye, hogy azonnal megszáríthatjuk az éppen szükséges ruhadarabot, nem kell megvárniunk több szárítanivaló ruhanemű felhalmozódását.

Egyszerű vezérlés

A kívánt eredmény csupán három lépésben
Az ergonomikus kialakítású vezérlőpanel lehetővé teszi a szárítás egyszerű vezérlését; a lépések balról jobbra következnek. A leggyakrabban használt szárító programok a vezérlőgomb bal oldalán találhatóak. A gomb mellett van egy rész, ahol további beállításokat találhatunk, mint például a szárítás késleltetése vagy alacsony hőfokon való szárítás, amelynek használatát LED kijelzők és egy LCD kijelző támogatja. A vezérlőpanel a start és a "pillanatállj" gombokkal végződik a szárítógép bal oldalán. A vezérlőpanel ilyen kialakítása lehetővé teszi számunkra az egyszerű és nagyszerű szárítást.

Egyedülálló szálkezelés az IonTech technológia segítségével

Tökéletesen sima és felfrissített ruhanemük
A csúcstechnológiás szárítók egyedülálló ionizálóval rendelkeznek, amely hatékonyan simítja ki a szálakat, eltávolítva a szárítás közben keletkezett gyűrődéseket és a statikus töltést. Alaposan eltávolítja a kellemetlen szagokat, mint például az ételszagot vagy a dohányfüstöt, és felfrissíti a ruhanemüt. Az ionizálónak köszönhetően a ruhanemük még lágyabbá válnak.

Felfrissítő program

Ezt a programot a kimondottan a tiszta ruhák és szövetek felfrissítésére terveztük. A hideg levegő hatékonyan távolítja el a kellemetlen szagokat az egyébként tiszta ruhából, megkímélve minket mindenfajta, mosással járó kellemetlenségtől.

GentleCare

A kényes kelmék gyengéd szárítása
Rendkívül alacsony, 40 °C-os hőmérséklet gondoskodik a legfinomabb szövetek megfelelő szárításáról. A hosszabb szárítási ciklus tökéletesen biztonságos és megbízható módon óvja a ruháidat a sérüléstől vagy eldeformálódásról.

Tarka ruhák szárítása

A hasonló anyagú sokszínű ruhák megfelelő szárításához.

Gyerekzár

Az ajtót nem lehet kinyitni a szárítási ciklus alatt. További biztonsági lépcsőként a kezelőpanelt is lezárhatjuk egy egyszerű billentyű kombináció megnyomásával.

Külön tartó eszköz a gyapjú dolgokhoz és a sportcipőknek

A gyapjú pulóverek kíméletes szárítása
Egy speciálisan kialakított, a gyapjú termékeknek szánt tartó eszköz szerelhető a szárító dobjába. Csak terítsük szét a tartón a pulóvert és a gyapjú puha és pelyhes marad. A tartót a sportcipők szárítására is használhatjuk, mivel meggátolja a sportcipő ide-oda ugrálását a szárító belsejében. Ez jóval lerövidíti a szárítási folyamatot a csupán száradni kiteregetett darabokhoz képest.

A szárító program indításának beprogramozása.

Szárítás a megfelelő időben. A szárítási ciklus indítását akár 24 órával előre is beállíthatjuk. A ruhákat az általunk előzőleg meghatározott nedvességi szintnek megfelelően szekrénybe helyezéshez vagy vasalásra előkészített nedvességtartalmúra száríthatjuk.

Könnyen tisztítható szűrők

Könnyen hozzáférhető szűrők
A szűrőt praktikus módon magában az ajtóban helyeztük el. Kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyen kitisztítsuk egy nedves ruhával; illetve ki is emelhessük az ajtóból és csapvíz alatt elmoshatjuk. A szűrő rendszeres tisztítása és a kondenzvíz tartály kiürítése biztosítja a következő szárítási ciklus optimális szárítási hatékonyságát.