Konyha átalakítás: Légy retró! - Gorenje
bezár
...

Konyha átalakítás: Légy retró!

A konyha általában a legmegjósolhatóbb hely a lakásban, de ennek  nem kellene feltétlenül így lennie. Hiszen végül is ez a helyiség az otthon szíve, ahol az emlékek születnek. Mivel nagyon sok időt töltünk benne, az otthonosság érzésének felkeltésén kívül belső stílusérzékünket is tükröznie kellene. A konyha személyiséggel való felruházása nem csak annak egyediségéhez járul hozzá, de az egész otthonunknak is karaktert ad.

Modern retró: múlt század közepi inspiráció a Te konyhádban.

Ha konyhád dekorációját a megszokott klasszikus és visszafogott stílusú tárgyaktól eltérően szeretnéd bővíteni, akkor érdemes a retro stílus irányába elmozdulnod. Az 50-es és 60-as évek által inspirált retro interiorok egyrészt egyedi és vonzó stílussal ruházzák fel a környezetüket, másrészt ismét divatosak, trendiek és keresettek a lakberendezés világában. Mindazonáltal, a merész minták és a megszokottól eltérő színek által fémjelzett retro stílus egész biztosan nem a félénk személyiségeknek való. A "full retro" megközelítés helyett azonban már egy "csipetnyi" retro sárm is sokat dob egy hagyományos konyha látványvilágán. Tiéd a választás joga!

Olvasd el az alábbi tippeket, hogy hogyan adhatnál a saját konyhádnak a múlt század közepének ikonikus retró designját tükröző jelleget.

1. Színváltozatok

Az első szabály: légy merész! A szín határozza meg a szoba alapvető jellegét, így szánj elég időt annak alapos átgondolására, mely sémák illenek majd legjobban a Te retro-ihletésű konyhádba. Játssz a fehérrel és feketével, az olyan lágy pasztell színekkel mint a babakék és a bézs, de úgyszintén a bátrabb színekkel is mint a piros, az avokádó zöld, a narancs, a mustársárga, a türkisz, a rózsaszín és a szürke.

2. Feltűnő minták

Az egyszerű, ismétlődő geometriai formák és motívumok, úgymint az étkészlet, az állatok és gyümölcsök, a merész és néha kontrasztos színekkel kombinálva az ikonikus retro design vezérfonalát jelképezik. Használd fel ezeket a konyhád falainak vagy más elemeinek, úgymint csempék, terítők, díszpárnák és világítótestek modernebbé varázslása során.

3. Grafikus formák művészi érintéssel

Egy egyszerű, de merész grafika vagy egy Pop Art-ihletésű műalkotás egyaránt kitűnő megoldások arra, hogy retro sármot adj egy egyébként modern otthon belsejének. Válassz nagyméretű tárgyakat, ha drámai vizuális hatást akarsz elérni.

4. Retró készülékek modern újraértelmezése

A konyhának ugyanolyan szépnek is kell lennie, mint amennyire funkcionálisnak is. Rendezd be retro lakberendezési tárgyak modern, kortárs technológiai színvonalat képviselő, retro megjelenésű "átirataival". A zászlóshajónak tekinthető retro stílusú berendezési tárgyak kiválasztásakor keresd a merész színeket és lekerekített formákat, amelyek egyedi retro vonzerőt kölcsönöznek majd a konyhádnak.
5. Ikonikus retró designtárgyak 

Menj a konyhád retró világával egy lépéssel még tovább és fejezd ki hódolatodat a múlt század-közepi évtized előtt ikonikus designnal rendelkező lakberendezési tárgyak használatával. Tűnj ki a tömegből egy vintage stílusú lámpával vagy utazz vissza az időben egy menő retró hűtőszekrénnyel és az 50-es éveket időző bárszékekkel. Kész lennél egy még bátrabb húzásra? Adj hozzá villogó neon-fényeket!

Légy retró a Gorenje Retro Special Edition Hűtőszekrénnyel!

A Gorenje Retro Special Edition Hűtőszekrény, amelyet az 50-es évek legendás T1-es, "Bulli"-nak is nevezett minibusza ihletett, pasztell kék vagy burgundi vörös színvilágával és lekerekített formavilágával kétség kívül ennek az évtizednek eszmeiségét idézi. Azon túl, hogy otthonodnak retró stílust ad, okos megoldásaival és modern technológiájával konyhád nélkülözhetetlen részévé fog válni.