Hogyan válaszd ki a Te konyhádhoz leginkább megfelelő hűtőszekrényt? - Gorenje
bezár
...

Hogyan válaszd ki a Te konyhádhoz leginkább megfelelő hűtőszekrényt?

A háztartási gépek kiválasztása akár félelmetes feladat lehet. És ez alól a megfelelő hűtőszekrény kiválasztása sem kivétel. Jelentős beruházással jár, ugyanakkor a lakás egyik legfontosabb készüléke. Ezért kulcsfontosságú, hogy olyan hűtőszekrényt válassz, amely úgy tűnik, mintha csak Számodra készült volna. És valóban nem mindegy, hogy beépíthető vagy szabadonálló hűtőszekrényt választasz, vagy például fagyasztóval rendelkezőt vagy anélkülit. Manapság bőséges kínálatból választhatsz és minden hűtőszekrénynek meg vannak a maga előnyei, sajátosságai. Kiválasztottunk néhány kulcsfontosságú funkciót, amelyekről tudnod kell a számodra tökéletes hűtőszekrény kiválasztása érdekében.


A beépíthető hűtőszekrény előnyei és hátrányai

A beépíthető hűtőszekrény úgy épül fel, hogy a kivitelező fából készült előlapokat rögzít a hűtő ajtajához, amelyek stílusukban illeszkednek a készülék környezetében levő konyhaszekrényekhez. Ilyen módon a hűtőszekrény, akárcsak a mosogatógép, teljesen el van rejtve és a konyha színéhez és kialakításához igazodik. Ez a legfőbb erénye is. Szerencsére sokféle beépíthető hűtőszekrény létezik, amelyek kielégítik a felhasználók legkülönbözőbb igényeit és természetesen nem csak az esztétika tekintetében.


Beépíthető hűtőszekrény fagyasztó nélkül

Ha igazából nincs szükséged fagyasztóra, akkor egy nagy, akár 178 cm magasságú beépíthető egyajtós hűtőszekrény is bőséges mennyiségű hűvös ételt és italt tárolhat a számodra. Ha praktikus elrendezésű, akor belső tere rengeteg helyet is kínál. Ezért tanácsos ellenőrizni, hogy egy kiszemelt készülékben milyen típusú fiókok, polcok és egyéb tároló felületek állnak rendelkezésedre. Az általában nélkülözhetetlen elemek közé tartoznak például a palacktartók, a hűtő ajtajában található tágas fiókok, kiegészítve többfunkciós tárolódobozokkal, valamint fiókok rekeszekkel, amelyek kifejezetten zöldségek vagy hús tárolására lettek kialakítva. Egy hűtőszekrény esetében kétségtelenül jól jönnek az intelligens funkciók, például a figyelmeztető riasztás, ha túl sokáig nyitva hagynád az ajtót, a LED-világítás és egy speciális “intelligens légáramlás”, amely hosszabb ideig tartja frissen az ételeket. Akkor válassz ilyen modellt, ha mellette van egy fagyasztóládád is a közelben; különben előfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy nincs legalább egy kis alkalmatosság, ahol fagylaltot, húsokat vagy egyszerűen csak jégkockákat tárolhatnál.


Beépíthető hűtőszekrény fagyasztóval

A hűtőszekrény legnépszerűbb modellje természetesen egy kombinált beépíthető hűtőszekrény-fagyasztó, amely számos változatban kapható. A fagyasztó egység lehet sokkal kisebb, mint a normáltér, de hasonló kapacitású is lehet.

A hűtő-fagyasztó kombinációk fagyasztója általában akkor van felül, ha a teljes hűtőtér kisebb részét foglalja el. Csak annyi hely van benne, hogy tárolhass     néhány gyakran fogyasztott ételt (fagylalt, jég, egy zacskó fagyasztott zöldség, egy darab hús, stb.). Nagyobb mennyiségű étel tárolására azonban nem alkalmas. Megfelelő olyan helyekre, ahol sokáig nem tartózkodunk, például nyaralókhoz vagy apartmanokhoz.

A hűtő és a fagyasztó rekeszt kombináló kétajtós hűtőszekrényeket általában úgy tervezik, hogy a mélyhűtő van alul, főleg azért, mert nem nyitjuk ki olyan gyakran, és így ne kelljen naponta sokszor lehajolni. A fagyasztó általában 3-4 fiókot tartalmaz, amelyek elegendő helyet biztosítanak jelentős mennyiségű fagyasztott élelmiszer tárolásához. 

Vannak olyan modellek, amelyekben külön fiók és program van a gyorsfagyasztáshoz, megint mások pedig olyan programokat is tartalmaznak, amelyek képesek észlelni a hőmérséklet emelkedését és automatikusan megkezdik a készülékben tárolt élelmiszerek lehűtését. Ez a fajta kombinált hűtő-fagyasztó kiváló kompromisszum, ha nincs elég helyed egy nagyobb hűtőszekrény vagy fagyasztóláda számára a lakásodban. Bár, ha nagyobb mennyiségű ételt szeretnél tartósítani, akkor jobb megoldást kell találj.

Beépíthető hűtőszekrény

Ez egy kisebb hűtőszekrény, amely a munkalap, a pult alá van beépítve, akárcsak egy mosogatógép. Pult alá építhető kategóriaként találod meg a weboldalunkon. Körülbelül 82 cm magas és 120 l űrtartalmú. Úgy terveztük, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a kis méretű otthoni vagy irodai konyhákból. Ez azt jelenti, hogy megjelenésében feltűnésmentesen keveredik a többi bútorral, úgy, hogy szinte senki sem veszi észre, miközben közel ugyanakkora komfortérzetet nyújt, mint egy nagyobb hűtőszekrény. Kiváló megoldást nyújt a side-by-side módon történő elhelyezés esetén, vagyis, hogy elhelyezheted közvetlenül egy pult alá építhető méretű fagyasztó mellett és így egy teljesen működőképes párost nyerhetsz, amely szolgáltatásait tekintve elérheti egy klasszikus alap hűtőszekrény színvonalát. Egy ilyen modellel bebútorozhatsz mobilházakat, nyaralókat, apartmanokat és dolgozószobákat, ahol valóban ki kell használni minden centiméternyi helyet. Márpedig, ha nagyon kicsi a rendelkezésre álló hely, ez a hűtőszekrény rendkívül értékes darabbá válik az otthonodban.


A szabadonálló hűtőszekrény előnyei és hátrányai

A szabadonálló hűtőszekrény legnagyobb előnye éppen ez - bárhová rakhatod, mozgathatod. Nem kell beépíteni és azonnal elkezdheted használni. Igaz, hogy egy kicsit több helyet foglal el és méretéből adódóan a konyha meghatározó elemévé válik. És pontosan itt rejlik egy másik előnye. A csúcskategóriás hűtőszekrény vonzó kiegészítője lehet annak a helynek, ahol helyezed. A fehér klasszikus szín, de manapság gyakran kiegészíti ezüst és fekete. És ha még egy kicsit tanulmányozod a lehetőségeket, akkor élénk, színes, személyre szabott és retro hűtőszekrényeket is találhatsz, amelyek vonzóak – akár különösen a Volkswagen márka rajongói számára is.


Szabadonálló hűtőszekrény fagyasztóval vagy anélkül

Csakúgy, mint a beépíthető hűtőszekrénynél, itt is alaposan át kell gondolnod azt is, hogy elegendő-e egy fagyasztó nélküli szabadonálló hűtőszekrény vagy amellett szükséged van-e egy kisebb vagy akár jelentős méretű fagyasztórekeszre is. A Gorenje Retro Collection olyan hűtőszekrényeket tartalmaz, amelyek kb. 154 cm magasak és 25 literes fagyasztórekesszel rendelkeznek. Ez elegendő néhány alapvető fagyasztott ételhez és a teljes fagyasztórész egyetlen, gyönyörű színű ajtó mögött van elrejtve. A Retro kollekcióban megtalálhatók Volkswagen logóval ellátott hűtőszekrények és nagyobb, 194 cm magasságú hűtők is, amelyek 324 literes total nettó kapacitásukkal még a legnagyobb családok igényeinek is megfelelnek.


fagyasztó nélküli szabadonálló hűtőszekrény ideális választás, ha egy kamrába vagy pincébe kell helyezni, ahol szabadon tudod mozgatni. Hihetetlen mennyiségű helyet biztosít az élelmiszerek tárolásához és érdekes megoldásokat kínál az élelmiszerek hűtőn belüli elrendezéséhez is.

A konyha legpraktikusabb eszköze kétségtelenül egy szabadonálló kombinált hűtő-fagyasztószekrény, amely elegendő helyet biztosít a normáltérben és kellően nagy kapacitású a fagyasztott élelmiszerkészleteid feltöltéséhez is. Így mindig minden kéznél van, amire szükséged lehet, ugyanakkor elkerülheted a gyakori pince-, karma- vagy üzletlátogatást.

Ha szabadonálló hűtőszekrényt választasz, akkor annak fém ajtaját a hűtőmágnesek és a családi jegyzetek egyre népszerűbb helyévé alakíthatod, amely egy egészséges adag játékosságot hozhat a konyhádba.


Amerikai hűtőszekrény

Úgy tűnik, mintha az amerikaiak másfajta mérőszalaggal rendelkeznének, mint az európaiak. Minden szélesebbnek, hosszabbnak, magasabbnak …, hatalmasabbnak tűnik. És ez alól biztosan a hűtők sem kivételek. A nagycsaládosok és minden kényelem-rajongó számára amerikai stílusú hűtőszekrényeketis kínálunk. Kétszárnyú ajtó, rengeteg hely és alul egy jókora fagyasztó rekesz található bennük. És pontosan azért, mert a trend azt írja elő, hogy minden konyhai eszközt el kell rejteni a hozzá illő konyhai homlokzatok mögött, egy ilyen hűtőszekrény több mint tökéletes választás. Ha van elég helyed, mindenképpen fontold meg az amerikai stílusú hűtőszekrény beszerzésének lehetőségét. A tapasztalatok szerint általában jobban bánjuk, ha egy túl kicsi hűtőszekrényt vásároltunk, mint, ha egy túlméretezettet.


Hűtőszekrény jellemzők, amelyekről tudnod kell

Méretek

A szélesség, a magasság és a mélység olyan alapvető kritériumok, amelyeket figyelembe kell venned új hűtőszekrény vásárlásakor. Ez különösen fontos a beépített hűtőszekrények esetében, ahol a beszerelés a konyha méreteitől is függ.

Hangerő

A hűtő- és fagyasztótér kapacitását literben mérjük. Mindig ellenőrizd ezeket a számokat, mert a hűtőszekrény külső méretei félrevezetőek lehetnek. Találd meg a számodra legjobb kompromisszumot a konyhádban elhelyezhető legnagyobb külső készülékméret és a kívánt belső hasznos kapacitás maximuma között.


Éves energiafogyasztás

Mindig ellenőrizheted a kiválasztott hűtőszekrény modell becsült éves energiafogyasztását. Minél kevesebb kWh-t fogyaszt, annál több energiát takarítasz meg.


Energiaosztály

A többi háztartási készülékhez hasonlóan a hűtőszekrényeket is energiafogyasztásuktól függően (2020. novemberétől) hét osztályba soroljuk, A-tól G-ig. Az “A” osztály a legenergiahatékonyabb, míg a “G” osztály a legkevésbé energiahatékony. Javasoljuk, hogy olyan készüléket vásárolj, amelyek a lehető legtöbb energiát takarítják meg, tehát a korábbi rendszerből számodra is valószínűleg jobban ismerős A++ vagy akár A+++ besorolásúakat – természetesen számos ilyen modellt találsz a mi termékválasztékunkban is.


Zajszint

Működés közben a hűtők mindenféle érdekes zajt adnak, ami teljesen normális. Mindazonáltal tanácsos tisztában lenni azzal, hogy mennyire hangos a választott modell, mielőtt megvásárolod, különösen, ha egy központi lakótérben kívánod elhelyezni, például, ahol a konyha és a nappali egybeolvad.


Inverteres kompresszor

Az inverteres technológia lehetővé teszi a hűtőszekrény optimális működését, ami azt jelenti, hogy ritkábban kapcsol be és ki, és kevesebb áramot fogyaszt. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy az ezzel a technológiával rendelkező készülékek élettartama lényegesen hosszabb, mint egy hagyományos kompresszorral felszerelt gépé.


NoFrost Plus

Ez a rendszer a fagyasztóban megakadályozza a jég felhalmozódását, mivel hatékonyan keringteti a hideg levegőt és párátlanítja a mélyhűtőt egy ventilátor segítségével. Mivel így nincs nedvesség, az ételen nem képződik jég vagy fagy. A NoFrost Plus rendszer éppen a megfelelő nedvességszintet biztosítja, és megakadályozza a friss termékek kiszáradását.


ZeroZone fiók

A rendkívül praktikus, legalacsonyabb hőmérsékletű fiók ideális friss hús vagy a tenger gyümölcseinek tárolásához, akkor is, amikor éppen órákon át pácolod őket.

AdaptTech technológia

A hűtőajtó gyakori kinyitásával járó napszakokban, az ajtónyitáskor beáramló meleg levegő hatására hirtelen megemelkedik a készülékben a hőmérséklet, ezáltal az ételeket hősokk érheti és valószínűleg hamarabb megromlanak. Az AdaptTech technológia folyamatosan figyeli az ajtók nyitásának gyakoriságát a hűtőszekrény használata során, mindig az utolsó kb. 1 hét tekintetében. Amikor a rendszer már kellő mennyiségű adattal rendelkezik arra nézve, hogy a hűtőszekrény ajtaját mikor nyitod ki a leggyakrabban, akkor automatikusan előhűtést végez, ezzel csökkenti a normáltér hőmérsékletet 1-2 °C-kal. Ennek következtében az ajtónyitásokkor kisebb mértékben nő meg a belső hőmérséklet, tehát az élelmiszereid is később romlanak meg és a kompresszor is kisebb terhelésnek van kitéve. A Gorenje hűtőd ezzel óvja saját magát és főképp pénzt spórol neked.


SuperCool gyorshűtés funkció

Ideális a nagybevásárlások után. Érdemes tudnod, hogy a nagyobb mennyiségű új élelmiszer, amely még nincs lehűtve, hirtelen és nagy mértékben megváltoztatja (növeli) az addig jellemző hőmérsékletet a hűtőszekrény belsejében. Ezért a SuperCool funkció lecsökkenti a hőmérsékletet 3°C-ra és állandóan tartja a következő 6 órán keresztül. Aktiváld a SuperCool funkciót a hétvégi nagybevásárlások előtt pár órával!


SimpleSlide polcok

A polcok mozgatása az új Gorenje hűtőszekrények ajtajába rendkívül egyszerű, még akkor is, ha tele vannak. A SimpleSlide módszer lehetővé teszi, hogy egyszerűen, kezeid 2-2 ujjával fel és le mozgasd őket, attól függően, hogy mennyi helyre van szükséged. Kb. nincs többé törött hűtőajtópolc!


XtremeFreeze fiók

Ez a funkció kétszer olyan gyorsan fagyasztja le az ételeket, mint általában, -30 °C-on. Az extrém alacsony, 30°C-os hőmérsékleten történő sokkszerű fagyasztás hatására a lassú fagyasztással szemben csak mikro méretű jégkristályok képződnek, amelyek nem károsítják az élelmiszerek sejtjeinek szerkezetét. A "sokk-jellegű" fagyasztás koncepció megőrzi az élelmiszerekben levő összes tápanyagot és az azok eredeti ízeit is. Kb. 1 nap elteltével a funkció automatikusan kikapcsol és a mélyhűtő belső hőmérséklete visszaáll az eredeti beállításoknak megfelelő értékre.


LED lámpa

A hűtőszekrényekben található LED-világítás két kivételes előnnyel jár - elegáns megjelenés és hatékonyság. A kiváló megvilágítás mellett nagyon hatékony és több energiát takarít meg, mint a hagyományos izzók.


FastFreeze

Nagyobb mennyiségű friss étel gyors lefagyasztásához használhatod a gyorsfagyasztás funkciót, amely alkalmas az élelmiszerek tárolására nagyobb bevásárlási utak után. A mélyhűtő intenzívebben fog működni: -24°C-on!


CrispZone fiók

Ez a fiók hosszabb ideig friss és ropogósan tartja a gyümölcsöket és zöldségeket. Hatékonysága pénzt takarít meg, és ugyanakkor nem kell eldobod semmilyen ételt.


Páratartalom-szabályozás

A páratartalom szintjének ellenőrzése elengedhetetlen a gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó fiókban, mert ez megakadályozza azok gyors megromlását. Ezzel a funkcióval teljes mértékben számíthatsz a hűtőszekrényedre - nagyon hosszú ideig meg fogja őrizni ételeid frissességét.


Multiflow 360°: többpontos 3D légkeringtetés

A levegő keringése szintén döntő fontosságú az ételek frissességének megőrzése szempontjából. A Multiflow 360° funkció több ponton keresztül fúj levegőt a normáltér teljes magasságában, meghosszabbítva az ételek frissességét.


Gorenje hűtőszekrények mindenki számára

A Gorenje nagy háztartási gép kollekciója minden hűtőszekrénytípust tartalmaz: a szabadonállótól a beépíthetőig, méretben, színben, formában, funkcionalitásban. Miért válaszd a Gorenje-t? Azért, mert a készülékeink nem csak egyszerű háztartási gépek. Mindig a Te igényeidet szem előtt tartva olyan innovatív termékeket fejlesztünk ki, amelyek egyszerűsítik és kellemesebbé teszik életedet. Az erényeink, amelyekre a termékeink révén méltán lehetünk büszkék:


Design termékvonalak

Búcsúzz el a hétköznapoktól. A Gorenje hűtőszekrények világa mindent elhoz számodra a klasszikustól a lenyűgözőig, szokatlan külső megjelenéssel és kivételesen praktikus megoldásokkal a készülékeink belsejében.

Díjak az eredeti formatervezésért

A Red Dot, +X és sok más díj bizonyítja, hogy termékeink valóban szépek, korszerűek és kiemelkedően működőképesek. Hisszük, hogy sok örömet fognak nyújtani neked úgy megjelenésükkel, mint használatukkal.

3 év garancia

3 év garanciát vállalunk nagy háztartási készülékekre, beleértve a hűtőszekrényeket is. Ezt azért tesszük, mert szilárdan hiszünk termékeink minőségében és megbízhatóságában.

Támogatás és ügyfélszolgálat

A Gorenje háztartási készülékek segítenek a mindennapi feladatid gyorsabb, jobb és nagyobb örömmel való elvégzésében. A még jobb élmény érdekében kiválaszthatod a megújult weboldalunkon elérhető varázslókat is, amelyek gondoskodnak arról, hogy ételeidet olyan módon tárolják, hogy hosszabb ideig megőrizzék frissességüket. Ha azt szeretnéd, hogy a varázslók az Te készülékeihez maximálisan igazodjanak, regisztráld új termékeidet a Gorenje weboldalán.

Miért akarja egyáltalán regisztrálni a termékét?

A regisztráció egyszerű hozzáférést biztosít a terméktámogatáshoz, bármikor ellenőrizheted a jótállást és készülékeiddel kapcsolatos minden egyéb részletet is egy helyen találsz meg. Többek között itt könnyedén beküldhetsz hibabejelentést is. A termék regisztrálásához csak a termék modell neve, sorozatszáma és a vásárlás dátuma szükséges. A regisztráció három egyszerű lépésből áll, és ekkor már úton is vagy a termék biztonságos és mindenekelőtt élvezetes használatához.

Immár 70 éve a Gorenje olyan háztartási készülékeket gyárt, amelyek innovatív megoldásokkal egyszerűsítik az életedet. Ezekben az években világszerte részesei voltunk sok 100 000 család életének, ami azt jelenti, hogy mélyen megismertük szokásaitokat és kívánságaitokat. Ezért pontosan olyan készülékeket tudunk előállítani, amilyenre vágytok, amire valójában szükségetek van. Hűtőszekrényeink segítségével egy mesteri átgondoltsággal megalkotott díszt is elhelyezhetsz a konyhádba, amely révén személyes stílusod, eleganciád, játékosságod és egyéniséged is kifejezésre jut. Készülékeink egyszerűek és intuitívak, és a tudásunk legjobb gyümölcseit tartalmazzák, semmit mást. Örülünk, hogy megoszthatjuk Veled csúcstechnológiánkat életed mérföldkőnek számító pillanataiban és a mindennapokban is.