Hűtéstechnikai különlegességek - Gorenje
bezár
...

Hűtéstechnikai különlegességek

IONGENERÁCIÓ

Az ION generációs kombinált hűtő-fagyasztó szekrények a Gorenjét egyértelműen a piac vezető márkái közé emelik. Minőség és érték tökéletes egységét tükrözik mind anyagminőségben, diszkréten tervezett designban, kitűnő minőségű polcokban és számos más funkcionális fejlesztés tekintetében. A termékskála fejlesztésekor szándékosan különös figyelmet szenteltünk a készülék belsejében a lehető legjobb klíma kialakításának. Összes korszerű megoldásunk alapja az IonAir ionizációs technológia, amely teljes mértékben imitálja a természetben lejátszódó ionizációs folyamatot és felfrissíti a hűtőszekrény belsejében levő levegőt. Ennek az egész készülékben történő tökéletes keringtetéséhez és az oxigén minden sarokba történő eljuttatásához kiemelkedő hatásfokú ventilációs rendszert fejlesztettünk ki - az új generáció felső kategóriás modelljeinél a MultFlow 360°-at, az alap modelleknél pedig a Dinamikus Hűtés rendszert. Az adaptív öntanuló technológia teljesen új, innovatív megközelítés a piacon. Egy rendkívül intelligens módon kialakított érzékelő rendszer feljegyzi a felhasználónak a legutolsó bő egy hétre vonatkozó ajtónyitási szokásait és ennek megfelelően szabályozza a kompresszor működését az egyenletes belső hőmérséklet és az ideális klíma elérése érdekében.

Üdvözöljük az ION generációs Gorenje hűtőszekrények világában, amelyet a természettel való tökéletes összhang ihletett.

MultiFlow 360°

Intenzív ventilációs rendszer
Intenzív szabályozó rendszerünk, a MultiFlow 360° aktívan őrzi a levegő páratartalma és hőmérséklete közötti egyensúlyt, ezáltal ideális környezetet teremt a friss élelmiszerek tartósítása szempontjából. A 14 db ventilációs nyílásnak köszönhetően egyenletes hőmérséklet alakul ki minden polcon, így nem áll fent az élelmiszerek megfagyásának veszélye egyik hűtőpolcon sem. Az állandó és egyenletes hőmérséklet minden polcon a legjobb dolog, amit az élelmiszereknek adhatunk, megakadályozva azok kiszáradását és minél tovább megőrizve vásárláskori minőségüket. Ez az elképesztő szabályozó rendszer megtisztítja a levegőt és energiát takarít meg.

AdaptTech hűtési rendszer

20 %-kal tovább megőrizve az élelmiszerek frissességét
Az Adaptív Intelligens Rendszer megfigyeli, feljegyzi, elemzi és rögzíti a felhasználó legutolsó heti ajtónyitási szokásait. Ezután a kompresszor működését, tehát a hőfokszabályozást és az ezzel összefüggő energiafogyasztást a megfigyelt viselkedésmintához igazítja. Ez azt jelenti, hogy a gyakori ajtónyitású időszakokban már nem emelkedik meg olyan nagy mértékben a készülék átlagos belső hőmérséklete, mint a hagyományos hűtőgépeknél, tehát megakadályozza a baktériumok kialakulását.

A+++

Kiemelkedő energiahatékonyság
Minden Gorenje hűtőszekrény figyelemreméltóan energiahatékonyn működik, besorolásuk "A+" és "A+++" közötti. Ezeknek a készülékeknek az összes jellemzője ugyanazt a célt szolgálja: ideális mikroklíma megteremtését minimális energiafogyasztás mellett. Inverteres kompresszor, a kitűnő szigetést biztosító vákuumos panelek - ezek a legfontosabb eszközök, amelyek a kitűnő energiahatékonysági besorolást biztosítják. Egy "A+++"-os készülék akár 60 %-kal is kevesebb energiát fogyaszt el, mint egy "A" energiaosztályú modell.

CrispZone zöldségtároló rekesz páratartalom szabályozással

Gyümölcsök és zöldségek, mintha egyenesen a kertből lennének
A friss gyümölcsök és zöldségek gyorsabban romlanak bármely más élelmiszernél. Azon túl, hogy ez a rekesz frissen tart minden fajtájú gyümölcsöt és zöldséget, e tágas, 36 literes rekesz lehetővé teszi, hogy mi magunk állítsuk be az éppen behelyezett élelmiszernek legjobban megfelelő páratartalmat. A szabályozó csúszka mozgatásával egyszerűen tudjuk szabályozni a nedvesség szintjét, ezzel meghosszabbítva a behelyezett termékeknek fogyaszthatóság szempontjából vett élettartamát.

Frostless rendszer

Kevesebb jég, kisebb energiafogyasztás. A FrostLess rendszer jelentősen csökkenti a készülékben a dér, illetve jégképződést, így a kézi leolvasztásra csak ritkán van szükség. Ezen felül a FrostLess rendszer hatékonyan hozzájárul az energiafogyasztás csökkenéséhez.

DynamiCooling ventilációs rendszer

Szellőztető rendszer, amely a továbbfejlesztett ventilátornak köszönhetően hozzájárul a normáltérben a hűs levegő állandó és egyenletes áramoltatásához. Az IonAir technológiával kombinálva természetes mikroklímát teremt a hűtőszekrény belsejében és elpusztítja a baktériumok és szagok akár 95%-át. Az IonAir technológia a DynamiCooling rendszerrel a Gorenje kombinált hűtőszekrényeinek új generációjának alap (Essential dizájnvonal) modelljeiben található meg.

Inverteres kompresszor

Stabil, halk működés és hosszú élettartam.
Az inverteres kompresszor a hagyományos kompresszoroknál gyorsabban és jobban alkalmazkodik a hűtőszekrény belsejében bekövetkező hőmérsékletváltozásokhoz, ezért hatékonyabban és gazdaságosabban működik annál. Emellett hosszabb a várható élettartamuk és a zajszintjük is alacsonyabb.

Elektronikus vezérlés

Az elegáns fekete kijelző fehér LED fénnyel hozzájárul a kifinomult formatervezéshez és egyszerűvé teszi a gép szabályozását, ugyanis a normáltér hőmérséklete önállóan állítható.

Eco gazdaságos üzemmód

Azért, hogy az Ön hűtőgépe is pihenhessen
Az EcoMode gazdaságos üzemmód jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé, amikor a tulajdonos hosszabb időre távol van otthonról. Mivel ilyen esetben a hűtő ajtaját ritkán, vagy egyáltalán nem nyitják ki, ennek az energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően a készülék alkalmazkodik ehhez a helyzethez, ami maximális energiamegtakarítást eredményez.

MultiBox 3 az 1-ben tároló doboz

Szuper praktikus multifunkcionális doboz. Tárolhatunk benne tojást, készíthetünk vele jégkockát vagy légmentesen lezárhatunk vele erősebb illatú ételeket (fokhagyma, kéksajt, stb.).

NoFrost Plus technológia

Nincs több fárasztó leolvasztás!
Az egyik legjobb hűtési rendszer a piacon, amit a készülék fagyasztójába építettünk, mivel egyszerre szünteti meg a jegesedést a fagyasztóban, tartja alacsonyan annak energiafogyasztását, miközben ideális mikroklímát alakít ki a normáltérben a friss élelmiszerek számára. Az ionizált levegő keringtetése megakadályozza az ételek kiszáradását és megőrzi vitamin- és ásványi anyag tartalmukat.

SimpleSlide polcok

Egy kifejezetten praktikus mechanizmus, amely lehetővé teszi a polcok le és fel való mozgatását. A polcok egyszerű felemelésével vagy leengedésével még a legmagasabb üveget is be tudjuk helyezni a hűtőszekrénybe.

SlotIn funkció

Végre a fal vagy más készülék mellé is helyezhetjük a hűtőnket! A SlotIn kivitelezésnek köszönhetően a polcokat és fiókokat akkor is teljesen ki tudjuk húzni, ha a hűtőszekrény ajtaját csak derékszögig nyitottuk is ki. Ez a megoldás ideális hűtőszekrényünknek a fal vagy egy másik készülék mellé történő elhelyezése esetén.

XXL SpaceBox

Elég hely akár egy XXL-es méretű pulyka tárolásához
Ez a fagyasztórekesz a legnagyobb a készüléken belül és ideális nagyobb méretű darabok mint egy egész pulyka, néhány pizza vagy épp torták tárolásához.

XtremeFreeze extrém gyors fagyasztás funkció

Fagyasztás egy szempillantás alatt!
Az XtremeFreeze funkció aktiválásával a speciális felső mélyhűtő fiókba helyezett élelmiszer a megszokott időtartam fele alatt fagy meg. Az extrém alacsony, -30 °C-os hőmérsékleten történő gyors fagyasztás hatására a lassú fagyasztással szemben mikro jégkristályok képződnek, amelyek nem károsítják az élelmiszerek sejtjeinek szerkezetét. A "sokk-jellegű" fagyasztás koncepció megőrzi az élelmiszerekben levő összes tápanyagot és az azok eredeti ízeit is. Kb. 1 nap elteltével a funkció automatikusan kikapcsol és a mélyhűtő belső hőmérséklete visszaáll az eredeti beállításoknak megfelelő értékre.

ZeroZone nulla fokos rekesz

Friss, mintha éppen most halászták volna ki
Fiók 0°C körüli állandó hőmérséklettel, tökéletes friss vagy marinált húsok, halak és más tengeri ételek tárolására. Meghosszabbítja a "kényes" ételek frissességét és megőrzi természetes nedvességtartalmát és tápértékét.

Palacktartó rács

A Gorenje hűtőgépeiben a palackok nem foglalják el a helyet az ajtórekeszekben és az üvegpolcokon, ahova kényelmesen lehetne más dolgokat pakolni; a kifejezetten e célra tervezett palacktartók biztosítják a tárolóhely optimális kihasználtságát.

Gyors palack hűtés

Az intenzív hűtési beállítás a MultiFlow rendszerrel párosítva, – amely a hűtő hátsó falába szerelt légbefúvókon keresztül hideg levegőt áramoltat a normáltérbe – felgyorsítja a speciális palacktartó rácsba helyezett üvegek lehűtését, ugyanakkor a helykihasználást is optimalizálja.

SnackBin uzsonnázó rekesz

Ideális hely élelmiszer tárolásra
A SnackBin rekesz ideális tárolóhely olyan élelmiszerek számára, mint a sajt, a szalámi, a kenhető krémek, a pástétomok, a szendvicsek és a vaj. A rekesz gondosan szigetelt záródása biztonságban tartja az ételt és megóvja a kiszáradástól. A SnackBint a hűtő részben, az egyik üvegpolc alá rögzítettük, ahonnan egyszerűen kivehető és közvetlenül tálalásra alkalmas. A tartály balra és jobbra elmozdítható, hogy a hűtő belseje még jobban állítható legyen.

LedLight világítás

Gondosan rendszerezett és hatékony
A Gorenje ION generációs sorozatába tartozó hűtőkben a LED világításnak két óriási előnye van: esztétika és hatékonyság. Kitűnő fény sugárzása mellett figyelemre méltó a hatékonysága is. Élettartama háromszor hosszabb a hagyományos izzóknál és tízszer kevesebb energiát fogyaszt.

CrispActive zöldségtároló VitaLight funkcióval

Javított tápértékkel rendelkező friss élelmiszer
Az egy gombnyomással normáltérré alakítható mélyhűtővel rendelkező Gorenje ConvertActive hűtőszekrény modell egy különleges, úgy nevezett VitaLight fiókkal is rendelkezik. Ez a rekesz képes meghosszabbítani a gyümölcsök és zöldségek frissességét, mivel megőrzi azok vitamin és ásványi anyag tartalmát. Speciális hullámhosszú (narancs színű) VitaLight fényt bocsát ki, amely biztosítja az antioxidációs folyamatot, így javítva a friss élelmiszer tápértékét.

Varázslat, amely a fagyasztót hűtő rekesszé változtatja

Csak a CovertActive kombinált hűtő-fagyasztóknál
A Gorenje egyik idei másik újítása a ConvertActive hűtő-fagyasztó kombináció. Az ezzel a funkcióval rendelkező modell igazán sokoldalú, mivel a fagyasztó rekeszét egy egyszerű gombnyomással normáltérré lehet változtatni. Két órával az aktiválás után a hűtő rész hőmérséklete a 4-9 °C-ra, míg a fagyasztóé -2-3 °C-ra változik. Az eredmény egy 300 literes hűtőszekrény és sokkal több tárolókapacitás. Ezzel a készülékkel bármilyen létszámra tervezhetünk partit az otthonunkba, mert a ConvertActive hűtőszekrény hatalmas befogadóképességgel rendelkezik az italaink, rágcsák, sütemények és más parti élelmiszerek számára.

* csak válasszuk ki ezt a szimbólumot a kijelzőn, tartsuk nyomva 5 másodpercig és állítsuk a hőmérsékletet -2 és +3 °C közé.