Gőzsütők - Gorenje
menü+
bezár
...

Gőzsütők

PureSteam gőz funkció

Víz nélkül, csak gőzzel
A Gorenje kombinált gőzsütői kitűnő teljesítményt nyújtanak, hiszen a gőzt egyetlen vízcsepp kibocsátása nélkül hozzák létre. A gőzgenerátornak köszönhetően ugyanis ezek a sütőkamrák tökéletesen víztől mentesek. Ezáltal az ételed sem lesz vizes, mégis megőrzi tápanyagait, természetes nedvességtartalmát és ízekben gazdag is marad. Ideális kiolvasztáshoz is, mivel a forró gőz egyenletesen veszi körbe az ételeket, így annak nem maradnak olyan pontjai, amelyeket túlságosan is, vagy egyáltalán nem sikerül felolvasztani.

MultiSteam 360° funkció

A gőzsütés holisztikus megközelítése
Miután a gőz több nyíláson keresztül beáramlik a sütőkamrába, egy speciális ventilátor egyenletesen eloszlatja azt, ami az ételnek puha és porhanyós állagot biztosít. Egyetlen telitöltött víztartály elég az egész sütési folyamathoz, így a sütés során már nem kell kinyitni a sütőajtót, amivel időt és energiát spórolhatsz, miközben sokkal jobb lesz a végeredmény. Az étel megőrzi tápértékét és elkészítéséhez extra olaj hozzáadása sem szükséges.

Víztartály

Víz, ami kéznél van
A nagy űrtartalmú, praktikus és elegáns formatervezésű víztartály könnyen hozzáférhető és újratölthető a sütés során, annak megszakítása nélkül. Az 1,3 literes víztartály átgondolt elhelyezése révén könnyen kezelhető, nem vesz el helyet a sütőkamra térfogatától és kialakítása miatt nehezen folyik ki belőle a folyadék. Könnyen kiemelhető a sütőből és mosogatógépben mosható. Kapacitása a leghosszabb gőzsütési programokhoz is megfelelő nagyságú.

Vízkőtelenítés

A vízkő többé nem okoz gondot
A vízkőtelenítési funkció automatikusan működik. A sütő – amikor erre szükség van – emlékeztet arra, hogy indítsd el. A speciális vízkőtelenítő oldat hozzáadása után a program egy óra alatt végez is.

SousVide funkció

Egy újabb lépés a puha és porhanyós ételek felé
A szuvidálással meg tudjuk őrizni az ételek vitamin-, ásványi anyag és egyéb tápértéktartalmát. Az eljárás során a gőzfunkció és az alacsony hőmérséklet kombinációjával a légmentesen lezárt csomagolásban lévő alapanyagokból lédús és puha húsételeket, valamint egyszerre zsenge és roppanós zöldségeket készíthetsz.

HomeMade forma

A fatüzelésű kemencék minden előnyével
A jellegzetes, lekerekített forma a Gorenje sütők egyik leghasznosabb jellemzője. A fejlesztés során a hagyományos fatüzelésű kemencék jelentették a fő inspirációt, hiszen azokban a forró levegő szabadon áramlik. Mivel a kemencében sütött étel egyenletesen és minden oldalról melegszik, mindig tökéletesen sikerül a fogás: kívül ropogós, belül puha. A MultiFlow 360˚ rendszerrel kombinálva lehetővé válik az egyidejű sütés akár 5 szinten is.

MultiFlow 360˚ légkeverés

Minden oldalról tökéletes
A MultiFlow 360˚ rendszer garantálja az optimális forró levegő áramlást a sütőben. A hátfalon kialakított ventilációs nyílások és az egyedülálló sütőkamra forma révén a levegő egyenletesen áramlik a sütőben. A ventilátor a sütőkamra egészében áramoltatja körbe-körbe a forró levegőt, minden oldalról tökéletesre sütve az ételt. A dinamikus légmozgás így lehetővé teszi az egyszerre több szinten történő sütést az illatok és ízek keveredésének kockázata nélkül.

Sütés több szinten

Többféle fogás egyszerre
Néhány Gorenje sütőben a MultiFlow 360˚ventiláció és a HomeMade design kombinációjának köszönhetően immár megvalósítható az, ami eddig nagy kihívást okozott, vagyis hogy a fogások egyszerre készüljenek: akár 5 tálcán is lehetséges egy időben sütni, a jó hír pedig az, hogy az illatok és az ízek nem fognak keveredni közben! Az intelligens technológiával megoldott levegő eloszlás miatt biztos lehetsz abban, hogy az étel minden szinten, azaz tálcán jól átsül majd. Mivel a sütő kapacitását is megnöveltük, a kamra is kitűnően áttekinthetővé vált.

SilverMatte – matt ezüst zománc

Ultra ellenálló, ultra sima bevonat
A matt ezüst zománc nagyon ellenálló és erős felület, amelyben az extrém magas hőmérséklet sem tesz kárt. A sütők belsejét fedő háromrétegű zománc extra szigetelést biztosít. A nagymértékű hővisszaverődés még eredményesebb sütést biztosít, mivel a hő az egész sütőtérben eloszlik. A légkeveréses, gőz- vagy mikrohullámú sütők és sütőtálcák zománc bevonatú felülete ellenáll még a legmagasabb hőmérsékletnek is.

AquaClean

Egyszerű, biztonságos tisztítás
Az AquaClean módszer nagyszerű segítség, amikor a sütő tisztítására kerül a sor. Mindössze annyi a teendő, hogy fél liter vizet öntesz az egyik sütőtálcába és elindítod a programot. 30 perc elteltével szemmel látható a különbség a sütőkamra falán és a tálcákon: a zsírfoltok és egyéb szennyeződések fellazulnak, amelyeket egy törlőronggyal könnyedén el lehet távolítani.

BigSpace nagyméretű sütőkamra

Több hely a szabadabb sütés érdekében
Az új generációs Gorenje sütők továbbfejlesztett technológiának köszönhetően, nagyobb befogadóképességgel rendelkeznek. Az optimalizált rendszerben a forró levegő egy még nagyobb méretű kamrában szabadon mozog körbe-körbe. A megnövelt kapacitás több, nagyméretű étel egyidejű sütését teszi lehetővé több tálcán, azonos külső készülékméret esetén is. Az új Superior sorozathoz tartozó sütőkbe a korábbi 3 helyett 5 tálca fér be egyszerre. A sütőkamra mérete a standard sütőknél 75, a kompakt kivitelben pedig 53 literig változik, amely az új Gorenje készülékeket a piacon a legnagyobb sütőkamrájú gépek közé emeli.

GentleClose lassú ajtózáródás

Szuper könnyű és szuper csendes
Egy gyengéd érintés és a sütőajtó lassan, elegánsan záródik be – a korábban megszokott csattanást el is fogod felejteni.

DC+ rendszer

Hatékony hőmérséklet vezérlés és kezelés
A DynamiCooling+ rendszer hatékonyan lehűti a sütő vázát, amivel megelőzi a magas hőfok miatti esetleges gondokat. A sütés végén a hőérzékelők hűtik le 60˚C alá a sütő külső oldalát. Ez különösen az extrém magas hőfokot alkalmazó pirolitikus öntisztítással felszerelt készülékeknél hasznos. A DynamiCooling rendszer a sütő működése közben, a DynamiCooling+ rendszer pedig a sütő kikapcsolása után kezd dolgozni.

Ultra hideg ajtó (UCD)

Hogy megérinthesd a sütőajtót – amikor csak eszedbe jut
Speciális, három vagy több üveglapból, illetve hővisszaverő réteggel felszerelt sütőajtók teszik a készüléket gyermekek vagy házi kedvencek számára is biztonságossá. A rendszer további előnye, hogy a hő(energia) nem tud „kiszökni“, ezzel optimalizálttá válik a sütő energiafogyasztása is.

SuperSize nagyméretű sütőtálcák

Készen az “XXL-es” receptekhez
A tágasabb sütőkamrák miatt nagyobb mennyiségű ételt is megsüthetsz – de nem csak a minden szinten egyenletes levegő keringetés miatt, hanem a 46 cm széles sütőtálcák miatt is, amelyeket egyaránt használhatsz a standard és a kompakt méretű sütőkben is. Az innovatív megoldások révén több hely áll rendelkezésre és a sütőkamra teljes szélességében kihasználható.
Több hely van minden egyes tálcán, a legmodernebb technológia pedig gondoskodik arról, hogy az ételek minden egyes tálcában tökéletesre süljenek.

Teleszkópos sütősínek

Segítőkészen eléd sikló tálcatartó sínek
Az egyenletesen sikló teleszkópos sütősínek biztonságosabbá és könnyűvé teszik az ételekkel teli tálcák kezelését. Segítségükkel a sütési folyamat áttekinthetőbbé, a készülék tisztítása pedig egyszerűbbé válik. A Superior designvonalhoz tartozó modellek 3 pár teljesen kihúzható teleszkópos sütősínnel rendelkeznek. A pirolitikus öntisztítás program használata során ezeket el kell távolítani a sütőből.

PerfectGrill

Dupla fűtőszál az egyenletesen ropogósra sült ételekért
A legjobb eredmények a nagy és kis grill fűtőszál kombinált használatával érhetők el, ahol a kis fűtőszálat a nagy méretű veszi körül. A fűtőszálak elhelyezése optimális hőeloszlást és tökéletes fogásokat, azaz kívül ropogós, belül porhanyós ételeket garantál minden egyes alkalommal. A többfunkciós grill rendszerben tehát külön-külön használhatod akár a kicsi, akár a nagy méretű grill fűtőszálat vagy akár a kettőt együtt is. Az Advanced modellekben a grill fűtőszálat egyszerűen le is lehet hajtani, ami könnyű karbantartást és tisztítást tesz lehetővé.

Gyors előmelegítés

Varázslatosan gyors, idő- és energiatakarékos megoldás
A sütő hőmérséklete mindössze 6 perc alatt eléri a 200˚C-ot, ezzel 30%-nyi időt takaríthatunk meg a hagyományos előmelegítési technikákhoz képest. Ez különösen jól jön akkor, ha előmelegített sütőbe kell behelyezni az alapanyagokat (például tészták, sütemények sütésekor). Fény és hangjelzés informál arról, ha a sütő elérte a megfelelő hőmérsékletet.

Lassú sütés funkció

Lassan, de biztosan a tökéletesség felé
A lassú sütés alacsony hőmérsékleten történő és hosszabb – minimum 6 órán át tartó – sütést jelent. Így készítve a hús és halételek porhanyósabbak lesznek, miközben megőrzik nedvességtartalmukat, aromájukat és tápértéküket.