Zöldség- és gyümölcsprés JC4800VWY - Gorenje
bezár
...
FEDEZD FEL AZ ELŐNYEIT!
Nézd meg a zöldség és gyümölcsprés figyelemre méltó tulajdonságait és teljesítményét, amely korszerű felhasználói élményt, kiváló minőséget és hatékony működést biztosít.
ISMERD MEG: JC4800VWY Bezárás
NYOMÁSOS lépréselés
Tovább
Könnyű tisztítás
Tovább
Cseppmentes zárókupak
Tovább
Csúszásgátló gumitalpak
Tovább
Erőteljes 200 W-os motor
Tovább
Gyümölcshús szabályozó
Tovább
Biztonsági kapcsoló
Tovább
Csendes működés
Tovább
Lassú préselés
Tovább
Finom hálós szűrő
Tovább
Két 6 dl-es tartály
Tovább
NYOMÁSOS lépréselés
A VitaWay lassú prés a gyümölcslevek kinyerésének új technológiájával rendelkezik. A spirálisan (csigával) végzett mozgás különleges facsarási technikát tesz lehetővé. Ebben az esetben ugyanis nincs sem súrlódás, sem hőmérséklet emelkedés. A vitainok és ásványi anyagok a gyümölcslében maradnak. A folyamat során nem keveredik levegő a préselt folyadékhoz, ezért az nem oxidálódik, így sokkal jobb íze és szebb színe lesz kedvenc italunknak.
Könnyű tisztítás
A nagy kapacitású készülék használata fáradságos tisztítással jár? Nem feltétlenül. Használat után lassan önts egy liter langyos vizet az adagolócsőbe, amíg a készülék működésben van. A gyümölcslé tároló felé vezető úton a víz alaposan eltávolítja a gyümölcs- és zöldségmaradványokat. Használat után öblítsd ki a szűrőt és tisztítsd meg a mellékelt kefével.
Cseppmentes zárókupak
Mi a teendő, ha levet tartalmazó tartály már megtelt, de még mindig van gyümölcs és zöldség a présben? Nem kell lekapcsolnod a készüléket. Csak nyomd rá a kupakot a prés tölcsérére. A lé a belső tartályban gyűlik majd össze, miközben megtöltöd a legtürelmetlenebb kóstolók poharait, és vissza nem helyezed a tartályt.
Csúszásgátló gumitalpak
Nem kell aggódnod, hogy a zöldség- és gyümölcsprés elmozdul a helyéről, amíg beleteszed az adagolóba a gyümölcs- és zöldségféléket. A gumitalpat úgy alakítottuk ki, hogy biztosítsa az optimális stabilitást még nedves munkalapon is.
Erőteljes 200 W-os motor
A csiga lassú forgása ellenére a motornak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy nagyobb zöldség- és gyümölcsdarabokból is kisajtolja a levet. A maximális terhelés alatt tesztelt, 200 W-os motor optimális központja a lassú forgású présnek.
Gyümölcshús szabályozó
A préselési folyamat során a visszamaradó gyümölcshús egy külön tartályban gyűlik össze. A pép mennyiségét beállíthatod a prés elején található mozgó kar segítségével. Fogyassz el élvezettel egy pohár selymesen lágy zöldség- vagy gyümölcslevet, vagy adj hozzá zöldség- és gyümölcsdarabokat az italhoz, hogy kissé darabossá váljon. Ne dobd ki a pépet anélkül, hogy megpróbálnád más ételekbe, pl. levesekben, szószokban, desszertekben felhasználni.
Biztonsági kapcsoló
A biztonság garantálva! A zöldség- és gyümölcsprés csak akkor működik, amikor minden alkatrész megfelelően van összeállítva és a helyén van. A biztonsági kapcsoló biztosítja a gond nélküli használatot, így nem kell aggódnod azon, hogy elindul a készülék a hozzávalók adagolása, a készülék összeállítása vagy tisztítása közben.
Csendes működés
A lassú préselés csendes működéssel jár, ellentétben a gyors préseléssel, amely nagyobb zajjal jár. A készülék kialakítása a hosszú adagoló csővel szintén hozzájárul a zajcsökkenéshez.
Lassú préselés
A lassú préselés technológiája különbözik a hagyományos centrifugálásos facsarástól sebesség és módszer tekintetében, ahogyan a gyümölcs- és zöldségsejtekből a levet kipréseli. A hagyományos facsarók nagy sebességgel (percenként 1500-2500 fordulattal) forgatják a pengét, hogy a sejtfalakat megvágják és így azok kiengedjék a levet. A lassú fordulatszámú prés csigájának függőleges mozgása (mindössze 80-as fordulatszámon percenként) szétzúzza a gyümölcsöt és a zöldséget, aztán választja külön a kiengedett levet és a pépet. Ennek eredményeként kevesebb légbuborék van a lében, amely selymesebb; és a préselési hőmérséklet is alacsonyabb, ami lehetővé teszi, hogy a lé több vitamint és enzimet őrizzen meg.
Finom hálós szűrő
Minden lepréselt hozzávaló átszűrődik egy finom hálós szűrőn, amely biztosítja, hogy minimális mennyiségű pép kerüljön a lébe, megtartva az összes tápanyagot. A szűrő folyóvíz alatt könnyen elmosható és megtisztítható a mellékelt kefével.
Két 6 dl-es tartály
A zöldség- és gyümölcsprés két 6 dl-es tartállyal rendelkezik, az egyik a lé, a másik a pép számára. Tartós, BPA-mentes anyagból készülnek és mosogatógépben moshatók.
NYOMÁSOS lépréselés
Könnyű tisztítás
Cseppmentes zárókupak
Csúszásgátló gumitalpak
Erőteljes 200 W-os motor
Gyümölcshús szabályozó
Biztonsági kapcsoló
Csendes működés
Lassú préselés
Finom hálós szűrő
Két 6 dl-es tartály
MINÉL LÉDÚSABB, ANNÁL EGÉSZSÉGESEBB.
Az alacsony fordulatszámon működő zöldség- és gyümölcsprés új távlatokat nyit a gyümölcs- és zöldségfajták ízvilágának megismerésében. Javíts életminőségeden, élvezd az egészségesebb ételeket és gondoskodj egészségedről.
GONDOSKODJ EGÉSZSÉGEDRŐL! Bezárás

Mitől különleges az alacsony fordulatszámon működő préselés?

A lassú préselés technológiája különbözik a hagyományos centrifugálásos facsarástól mind a sebesség, mind annak koncepciója tekintetében, ahogyan a levet kinyered a gyümölcs- és zöldségsejtekből. A hagyományos facsarók nagy sebességgel (percenként 1500-2500 fordulattal) forgatják a pengét, hogy a sejtfalakat megvágják és így kiengedjék a levét. A lassú fordulatú prés csigájának függőleges mozgása (mindössze 70 fordulaton percenként)  szétzúzza a gyümölcsöt és a zöldséget, aztán választja külön a kiengedett levet és a pépet. Ennek eredményeként kevesebb légbuborék van a dzsúzban; a lé selymesebb; és a préselési hőmérséklet is alacsonyabb, ami lehetővé teszi, hogy a lé több vitamint és enzimet őrizzen meg. 

Több vitamin és enzim

A csiga lassú forgása a zöldség- és gyümölcsprésben nem okoz hőmérséklet-emelkedést a lében, ami amúgy az enzimek és vitaminok felbomlását eredményezné. Magas hőmérsékleten a vitaminok és az enzimek is elpusztulnak, (úgy mint a citrom leve a forró teában). A préselési folyamat közben a hagyományos facsarók hajlamosak "elpusztítani" a vitaminok és enzimek egy részét, amelyek a leginkább érzékenyek a magas hőmérsékletre.
Tovább
bezár

Kevesebb pép, kevesebb hulladék

A lassú préseléses technológiának köszönhetően kevesebb gyümölcs- és zöldségpép marad hátra a facsarást követően, és a maradék pép szárazabb. Így többet kinyerhetsz a hozzávalókból.

Több rost a jobb egészségért

A lassú préselés több rostot von ki lébe a hozzávalókból. A rostok pozitív hatással van az emésztésre és ezáltal az egészségre.

Levesebb légbuborék, kevesebb hab

Mivel a hozzávalók sejtfalait nem repeszti meg a gyorsan mozgó penge, ahogy a hagyományos gyümölcscentrifugákban, kevesebb levegő van a lében, ami selymesebb állagot eredményez. Szemmel látható a különbség, kevesebb a hab és még a színe is más a dzsúznak.
Tovább
bezár

A dzsúz, ami tovább eláll

A lassan préselt dzsúzt akár 72 órán keresztül is eltarthatod hűtőben. Nem kell aggódod, hogy elveszíti a tápanyagait, a vitaminokat vagy az enzimeket. Ezzel szemben a hagyományos gyümölcscentrifugával kinyert leveket javasolt azonnal elfogyasztani, az oxidálódás elkerülése végett.
Tovább
bezár
JÓ ÉTVÁGYAT!
Kezdd a napot egy frissen préselt dzsúzzal, aminek csak néhányan ismerik a receptjét! Kombináld az összetevőket és fedezz fel új ízeket! Íme, néhány ötlet.
RECEPTEK Bezárás

Zöld energia

Zöld energia

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • nagy maroknyi spenót
 • 2 közepes méretű uborka
 • 2 szár zeller
 • 1 tk algapor
 • 1/2 tk Maca por

Elkészítés

1 Mosd meg a spenótleveleket.
2 Mosd meg az uborkákat és a szárzellereket, és vágd fel őket hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
3 Préseld le a hozzávalókat a zöldség- és gyümölcsprésben.
4 Öntsd egy pohárba és keverd bele az alga és a Maca port.
5 Keverd meg és díszítsd egy szelet uborkával.

Paradicsomi reggel

Paradicsomi reggel

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 4 nagy paradicsom
 • frissen őrölt tengeri só
 • frissen őrölt bors
 • 1 tk barna nádcukor
 • 1 tk lime-lé

Elkészítés

1 Mosd meg a paradicsomokat és vágd fel nagyobb darabokra.
2 Nyomd ki a lime levét.
3 Préseld le a hozzávalókat a zöldség- és gyümölcsprésben.
4 Öntsd pohárba és add hozzá a lime levét, a tengeri sót, a borsot és a cukrot.
5 Keverd meg és díszítsd pálcikára húzott koktélparadicsommal.

Piros ifjúság

Piros ifjúság

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 3 cékla
 • 5 közepes méretű sárgarépa
 • 1 tk kollagén por

Elkészítés

1 Mosd meg és vágd fel a céklákat nagyobb darabokra.
2 Mosd meg, majd vágd fel a répákat hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
3 Préseld le a hozzávalókat a zöldség- és gyümölcsprésben.
4 Öntsük pohárba és adjuk hozzá a kollagénport.
5 Keverd meg és díszítsd sárgarépa karikával.

Narancsos élvezet

Narancsos élvezet

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 2 narancs
 • 1 datolyaszilva (khaki)
 • 1 gyömbér darab (hámozott)
 • csipetnyi reszelt citromhéj

Elkészítés

1 Vágd fel a datolyaszilvát és a narancsokat nagyobb darabokra.
2 Hámozd meg a gyömbért és reszeld le a citrom héját.
3 Préseld le a gyümölcsöket és a gyömbér kockát a zöldség- és gyümölcsprésben.
4 Öntsd pohárba és adj hozzá egy csipetnyi reszelt citromhéjat.
5 Keverd meg és díszítsd egy datolyaszilva szelettel.

Zöld harmonia

Zöld harmonia

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 1 nagy uborka
 • 1 körte
 • 2 kiwi
 • egy csokor kelkáposztalevél
 • egy csokor citromfű (melissza)

Elkészítés

1 Mosd meg az uborkát és a gyümölcsöket és vágd fel hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
2 Mosd meg a kelkáposztaleveleket és a citromfüvet.
3 Préseld le a zöldségeket és gyümölcsöket a présben. A végén add hozzá a citromfüvet.
4 Öntsd a frissen préselt italt egy pohárba és díszítsd egy szelet kiwivel.

Mandulatej

Mandulatej

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 1 csésze nyers mandula, éjszakára beáztatva
 • 3 csésze víz
 • csipetnyi vaníliapor

Elkészítés

1 Áztasd be a nyers mandulát egy éjszakára nagy mennyiségű vízbe.
2 Öntsd le a vizet és mosd meg a mandulát.
3 Préseld le a mandulát a zöldség- és gyümölcsprésben három csésze víz lassú hozzáadásával.
4 Öntsd pohárba és ízesítsük egy csipet vaníliaporral.
5 Tálald süteménnyel.

Lila kevert

Lila kevert

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 1/2 fej lila káposzta
 • 1/2 édeskömény
 • 2 alma
 • 1 szárzeller
 • 1/2 narancs

Elkészítés

1 Mosd meg a káposztát és az édesköményt, és vágd fel nagyobb darabokra.
2 Mosd meg az almát, hámozd meg a narancsot és vágd fel mindkettőt nagyobb darabokra.
3 Mosd meg a szárzellert és vágd fel hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
4 Préseld le a hozzávalókat a zöldség- és gyümölcsprésben.
5 Öntsd a levet a pohárba és díszítsd egy szelet almával.

Téli mese

Téli mese

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 2 alma
 • 2 kiwi
 • 1 datolyaszilva (khaki)
 • csipetnyi reszelt citromhéj
 • csipetnyi fahéj

Elkészítés

1 Mosd meg az almákat és a datolyaszilvát, hámozd meg a kiwit és vágd fel hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
2 Préseld le a gyümölcsöket a zöldség- és gyümölcsprésen.
3 Öntsd pohárba és adjd hozzá egy csipet citromhéjat és őrölt fahéjat.
4 Keverd meg és kínáld reggelire.

Méregtelenítő nap

Méregtelenítő nap

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 8 levél friss káposzta
 • 1 uborka
 • 1 alma
 • 1 narancs

Elkészítés

1 Mosd meg a káposztaleveleket és vágd fel őket nagyobb darabokra.
2 Mosd meg az uborkát, az almát és a narancsot, és vágd fel őket hosszúkás, közepesen vastag szeletekre.
3 Préseld le a hozzávalókat a zöldség- és gyümölcsprésben.
4 Öntsd a levet egy pohárba és díszítsd egy szelet naranccsal.

Kókuszital

Coconut drink

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pohár italhoz:

 • 5 kókuszdió
 • kicsi ananász negyede
 • 1 narancs
 • egy csokor friss mentalevél

Elkészítés

1 Kapard ki a kókuszdió közepét (a húsát).
2 Hámozd meg az ananászt és vágd fel nagyobb darabokra.
3 Vágd fel a narancsot.
4 Készítsd elő a megmosott friss mentalevél csokrot a konyhapultra.
5 Préseld le a levet a zöldség- és gyümölcsprésben. A végén add hozzá a mentaleveleket.
6 Öntsd a levet egy pohárba és díszítsd egy szelet ananásszal.
Zöld energia
Paradicsomi reggel
Piros ifjúság
Narancsos élvezet
Zöld harmonia
Mandulatej
Lila kevert
Téli mese
Méregtelenítő nap
Kókuszital

Modellek