A Gorenje zsebelte be a legtöbb E.ON díjat az elmúlt öt év során - Gorenje
menü+
bezár
...

A Gorenje zsebelte be a legtöbb E.ON díjat az elmúlt öt év során

Az E.ON Hungária által minden évben átadott Energiatakarékossági Díj létrehozását az energiatudatosság gondolata inspirálta, hiszen manapság az ár és minőség mellett már az energiahatékonyság lett az egyik fő szempont a háztartási gépek választásánál.

Gondoljunk csak bele, hogy energiafelhasználásunk több mint egyharmada a háztartáshoz kötődik. Egy kis odafigyeléssel, ésszerű energiafelhasználással, az energiafaló háztartási gépeink lecserélésével nemcsak sokat faraghatunk kiadásainkból, de ezzel jelentősen hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez is.

A számos formatervezési és környezetvédelmi díjjal jutalmazott Gorenje folyamatosan felhasználói véleményeket gyűjt, amelyeket több, mint 60 éves tapasztalattal és kísérletezéssel vegyítve praktikus funkciókká alakít át, hogy minden életstílusnak és igénynek megfelelő készülékeket kínáljon a mindennapi élet kihívásaihoz. A leginnovatívabb technológiákat izgalmas formatervezésű köntösben tálalja és egyre szélesebb körben hódítja meg a modern háztartások világát.

Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy az energiatakarékosság nem csupán spórolás, hanem egy szemléletmód is egyben: hogyan tudjuk a rendelkezésünkre álló erőforrásokat a leghatékonyabb módon felhasználni a fenntarthatóság és a környezeti terhelés csökkentésének érdekében.


 

Az Energiatakarékossági Díj létrehozását az energiatudatosság gondolata inspirálta, hiszen így nem csupán a fogyasztók kapnak egy jó iránymutatást, de a különböző gyártókat is arra ösztönözzük, hogy minél energiatakarékosabb termékeket kezdjenek fejleszteni.” – mondta el a hiánypótló kezdeményezésről Ilyés Péter, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának tagja.

A magyarországi háztartásokban a nagyháztartási gépek 43,2%-a 8 évnél idősebb. Ha Magyarországon az összes, kevésbé korszerű háztartási gépet lecserélnék modernebb, energiatakarékos készülékre, akkor jelentős energiafelhasználás-, és összesen 1 847 637 tonna széndioxidkibocsátás-csökkentést érhetnénk el - derült ki egy hazai kutatásból.

Idén két jelentős állami csereprogram is segítette az energiahatékonyabb háztartási nagygépek népszerűsítését. Az első, hűtőgép és fagyasztó csereprogram, melynek esetében 600 millió, a mosógép csereprogram esetében pedig 2 milliárd forinttal járult hozzá az állam a koros, energiapazarló készülékek cseréjéhez, a készülékenkénti megtakarítás maximuma pedig elérhette a 45 000 forintot. Ennek révén közel 26 000 darab új, energiatakarékos hűtő/fagyasztó, illetve több, mint 44 000 darab új mosógép kerülhetett a háztartásokhoz.

A szlovén márka az E.ON Energiatakarékossági Díját legtöbbször nyerte el a háztartási gép kategóriában (8 díj) az elmúlt 5 év során, melyet idén különdíjjal is jutalmaztak, hiszen a legoptimálisabb ár-érték arány mellett kiváló minőséget, innovatív technológiát és környezetbarát megoldásokat juttat el otthonainkba. A minőség zálogaként pedig idén július 1. és december 31. között mosógép, valamint IonAir és AdaptTech funkciókkal együtt rendelkező hűtőgép modelljei esetében plusz 1 év funkcionális garanciával ajándékozza meg vásárlóit.