Energiahatékonyság az otthonodban - Gorenje
bezár
...

Energiahatékonyság az otthonodban

HOME SIMPLIFIED
5.1.2017

Te magad is számos dolgot tehetsz azért, hogy hozzájárulj az energiamegtakarításhoz, így segítsd megóvni a Naptól számított harmadik bolygót, a Földet. Íme néhány ötlet:

  • Ne hagyd égve a világítást és bekapcsolva a TV-t, ha nincs rá szükséged. Mindig húzd ki a töltőket a konnektorból, miután a készülékek teljesen feltöltődtek.
  • Este mosd a ruháidat, amikor az energiafogyasztás - és az ára is – alacsonyabb. Szárítsd gyakrabban teregetve ruháidat a szárító használata helyett és használ öko mosószert.
  • Energiahatékony háztartási készülékek választásával csökkented az áram- és vízszámládat és segítesz megóvni a környezetet.

Az energiabesorolások közötti különbségek

A betűk és színek meghatározzák a készülékek energiahatékonyságát, bizonyos osztályokba sorolják azokat. A legmagasabb osztály az A+++. Az ilyen címkével ellátott készülékek a leginkább energiatakarékosak.

Például az A+++-os hűtőberendezések és szárítógépek akár 60%-kal nagyobb energiahatékonyságúak, mint az A osztályba soroltak, míg a mosógépek és a mosogatógépek akár 30%-kal.

Az A osztályt a B, a C és a legrosszabb, a D osztály követi. A legmagasabb osztályokat mindig zölddel, a legalacsonyabbat pirossal jelölik. A Gorenje minden terméke A+++, A++, A+ vagy A osztályba sorolt.

Az energiahatékonyságot nem csak az áramfogyasztás, hanem egyéb tényezők is befolyásolják. Például a hűtőberendezések osztályozását a teljes térfogatuk és a zajkibocsátásuk is meghatározza. A mosógépeknél a vízfelhasználást éppúgy, mint a centrifugálás hatékonyságát, míg a mosogatógépeknél még a mosogatás és szárítás hatékonyságát is figyelembe veszik.

Egy lágyszívű mosógép: a Gorenje SensoCare mosógépek generációja

A SensoCare technológia gondoskodik róla, hogy mindenféle anyagot a lehető legjobb módszerrel moss, mivel a hőfok, a vízmennyiség, az idő és a forgási sebesség mindig optimális kombinációját biztosítja. Azonban ha a ruháidnak speciális védelemre van szüksége, a pamut és szintetikus anyagok programjait extra mosási módokkal és funkciókkal is fel tudod turbózni.

Ez is érdekelhet: