A minimalizmus varázsa a konyhádban - Gorenje
bezár
...

A minimalizmus varázsa a konyhádban

HOME SIMPLIFIED
3.1.2017

Letisztult, elegáns és fényes - a minimalizmus a XXI. század zászlóshajója. Konyhánk kialakítása minimalista stílusban szemet gyönyörködtető és funkcionális is egyben, amely felesleges dekorációk nélkül kelti a békesség és nyugalom érzetét a belső térben.

Ha a minimalista stílust választod konyhádban, ne feledd, hogy a kevesebb több.

Fekete vagy fehér konyhafelületek kiválasztásával kiváló alapot biztosítasz a további munkához, ami lehetővé teszi, hogy letisztult, modern teret hozz létre és varázslatos hellyé alakítsd át konyhádat.

A következő tippek és trükkök segítségével megtanulhatod, hogy hogyan tedd a már amúgy is gyönyörű fekete vagy fehér konyhádat még különlegesebbé.

A színösszeállítás a minimalista konyhában

Ha minimalista teret dekorálsz, győződj meg róla, hogy a színösszeállítást csak két vagy három színre korlátozod. Játszhatsz a semleges színárnyalatokkal, ha kifinomultabb, diszkrétebb hatást kívánsz elérni, vagy választhatsz egy harsány színt a fekete/fehér konyhádhoz, és létrehozhatsz egy művészi fókuszpontot, ami csodákat művelhet, ahogy kiemeli konyhád különleges báját. Lehet, hogy mindössze egyetlen színes dolgot keversz bele, mint például sárga székeket vagy akár egy teljes falat – a döntés a tiéd. Egy lépéssel tovább is mehetsz, játszhatsz az egyes színek monokróm árnyalataival. Helyezd ugyanazokat az árnyalatokat különböző textúrájú darabokra és hozz létre lenyűgöző és érdekes vizuális összhatást.

Fa tárgyak

A textúrák rétegei, mint például a fáé, varázslatosan működnek a minimalista konyhában. A fából készült tárgyak melegséget hoznak a fekete vagy fehér konyha belső terébe és elébe mennek a hűvös, merev hangulat kialakulásának.

Rozsdamentes acél

A modern konyhabelsők feketében és fehérben, rozsdamentes acéllal kombinálva, kifinomultságot és fényűző eleganciát alkotnak. Fontold meg rozsdamentes acélból készült tartozékok és egyéb szerelvények, mint például függesztett világítás használatát a konyhádban, ha az elegáns vonalat szeretnéd fokozni.

Konyhasziget

Mivel lehetne nagyobb drámai hatást elérni a konyhában, mint egy fekete színű konyhaszigettel kiegészíteni egy teljesen fehér belső teret, vagy ugyanez fordítva? Az erős kontraszt rendkívül jól illeszkedik a fa elemekhez, modern és kifinomult megjelenést alkotnak.

Padló és hátfal

Tedd különlegessé a fekete/fehér konyhádat úgy, hogy egyszerű, mégis látványos hátfalat helyezel a belső térbe. Választhatsz fekete, szürke, ezüst vagy fehér árnyalatú üveget, vagy a munkalaphoz hasonló hátfalat. A konyha padlójának kiválasztásakor a természetes kövek irányába menj el, ilyen a gránit, a palakő, a márvány vagy a mészkő-travertin.

Hozz létre érdekes fókuszpontot

Annak érdekében, hogy a teljesen fekete / teljesen fehér konyha ne legyen megjelenésében egyszerű, tedd érdekessé a konyha egyik falának kihangsúlyozásával. Irányítsd a fókuszt a falra annak színezésével, kiindulva a diszkrétebb változatoktól, mint például egy fekete fal egy fehér konyhában, egészen az élénk színek választásáig. A fal kihangsúlyozható valamilyen struktúra hozzáadásával is, legyen az csempe, tégla vagy kő díszítés.

Egyszerű, mégis kreatív díszítés

Dobd fel a fekete / fehér konyhádat kreatívan belehelyezett élelmiszerekkel, ahelyett, hogy a hűtőben rejtenéd el őket. Dekorálj a zöldségekkel, gyümölcsökkel fából vagy minimalista üvegtálakban és dróthálóból készült kosárban vagy díszes befőttes üvegekben.

Varázslatosan egyszerű, egyszerűen gyönyörű - Gorenje by Ora-Ïto konyhai berendezések

Fedezd fel a Gorenje by Ora-Ïto konyhai készülékeinek új kollekcióját, amelyet Ora-Ïto “szimplexitás” koncepciója szerint terveztek, ami a funkcionalitás és az egyszerű használat közötti összhang megteremtését jelenti.  A feketében vagy fehérben kapható, elegáns, minimalista tulajdonságokkal rendelkező Gorenje by Ora-Ïto designvonal háztartási készülékei bármely konyhát látványossá tesznek.

Ez is érdekelhet: