5 módja, hogy rendbe tedd otthonod - Gorenje
bezár
...

5 módja, hogy rendbe tedd otthonod

HOME SIMPLIFIED
1.1.2017

Nehéz megszabadulni a bizonyos eszmei értékkel bíró felesleges dolgoktól, pedig pozitív hatással lehet az életedre, segít leegyszerűsíteni azt.  Ha sikerül, könnyebnek, kevésbé leterheltnek és energikusnak fogod érezni magad.

Általános szabály: minden új dologhoz meg kell szabadulnod egy régitől

Az egyik leghatékonyabb módja az otthonod rendbeszedésének, hogy kidobod azokat a dolgokat, amiket nem használsz már. Ha ez sikerül, biztosak vagyunk benne, hogy nagy örömmel fogadod majd otthonod szemmel látható átalakulását.

Ha nehezen szabadulsz meg a dolgoktól, gyűjtsd őket össze egy dobozba adományként, vagy egyszerűen csak tedd el őket a pincébe. Így semmit sem dobtál ki, de már nincs útban az otthonodban. Ha rájössz, hogy nem is hiányoznak ezek a dolgok, könnyebb lesz tőlük megszabadulni, amikor a pincét takarítod. Ha még ez is túl gyökeres változásnak tűnik számodra, próbálj ki valami mást. Azért, hogy ne halmozz fel túl sok dolgot otthonodban, alkalmazd a „minden új dologért, amit megveszel, el kell dobnod egy régit” szabályt.

Először a takarítás, aztán a rendszerezés

Néhányan megpróbálnak megszabadulni az otthonuk számára felesleges dolgoktól és rendszerezni a dolgokat ezzel egyidejűleg. Ez a módszer nem túl hatékony, ezért javasoljuk, hogy először szabadítsd meg az összes helyiséget a felesleges tárgytól, aztán rendezd el a maradék dolgot a megfelelő helyre.

A négy dobozos módszer

Ez nagyon hasznos módszer, amelyet alkalmazhatsz, ha selejtezel az otthonodban. Mielőtt elkezdesz válogatni (kisebb, könnyebb) dolgokat, szerezz be négy dobozt – egyet a kidobandó dolgoknak, egyet az elajándékozásra, adománynak szánt dolgoknak, egyet azoknak a dolgoknak, amelyetek megtartasz és egyet, amelybe az eltárolásra szánt dolgokat teszed. Minden helyiségből tedd a megfelelő dobozba a dolgokat úgy, hogy a végén semmi se maradjon ki a dobozokból. Néhány dolog órákba, napokba vagy hetekbe telhet, de a végül elérheted a kívánt hatást. Légy bátor!

A 12-12-12-es szabály

Otthonod takarítása közben próbáld meg alkalmazni a 12-12-12-es szabályt. Ez azt jelenti, hogy választasz 12 dolgot, amit kidobsz, 12 dolgot, amit adományként felajánlasz és 12 dolgot, ami már napok óta nem a helyén volt (az ágy alatt, a nappaliban, a hűtőszekrényen stb), és visszateszed a megfelelő helyére. Ez egyben nagyszerű módja annak, hogy családtagjaidat is bevond otthonotok rendrakásába. Még ennél is jobb, ha versenyt hirdetsz, hogy ki lesz az első, aki összegyűjt 36 dolgot, amitől minél hamarabb megszabadultok.

Plusz 1

Arra bátorítunk, hogy egy szobával vagy a szoba sarkából indulj el. A legjobb, ha valami olyannal kezdesz, amit leggyakrabban használsz és ahol a legjobban útban van a rendetlenség. Az eredmény ott lesz a leglátványosabb, ami arra motivál, hogy folytasd a dolgot a többi szobában is. Ha a dolgozószobában kezded a takarítást, kezd az asztal és a fiókok kitakarításával. Ha a hálószobával kezded, válassz egy ruhásszekrényt és rendezd el a dolgokat először egy részen. Készen leszel hamarabb mint gondolnád és folytathatod az otthonod következő részének rendbetételével.

Egy lágyszívű mosógép: a Gorenje SensoCare mosógépek generációja

A SensoCare technológia gondoskodik róla, hogy mindenféle anyagot a lehető legjobb módszerrel moss, mivel a hőfok, a vízmennyiség, az idő és a forgási sebesség mindig optimális kombinációját biztosítja. Azonban ha a ruháidnak speciális védelemre van szüksége, a pamut és szintetikus anyagok programjait extra mosási módokkal és funkciókkal is fel tudod turbózni.


Ez is érdekelhet: