Tudod, hogyan kell helyesen kezelni az élelmiszereket? - Gorenje
bezár
...

Tudod, hogyan kell helyesen kezelni az élelmiszereket?

FOOD SIMPLIFIED
23.4.2018

A konyha az otthonod legfontosabb része számodra is? Hiszen itt kezded el a napot egy finom reggelivel és ez az a hely, ahol időt töltesz a családod körében, miközben a vacsorát készíted. Vannak azonban veszélyek a konyhában is (ilyen például az élelmiszerek nem megfelelő kezelése), amely, a legrosszabb esetben, ételmérgezést is okozhat. Éppen ezért fontos megtanulni az ételek helyes kezelését. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot találsz, amelyek kellemessé és biztonságossá teszik a konyhádat.

1. Az élelmiszerek feldolgozása előtt mindig moss kezet.

2. Az állati eredetű termékek, a zöldségek és a gyümölcsök a leginkább érzékenyek a toxinok és baktériumok kifejlődésére. Mindig tartsd ezeket külön a hűtőszekrényben lévő egyéb ételektől, és külön vágódeszkát használj hozzájuk.

3. Az ételeket soha ne tárold meleg környezetben túl hosszú ideig, mert ez lehetővé teszi a baktériumok növekedését és terjedését. A hűtőszekrényt és a fagyasztót ne csak tisztán, hanem a megfelelő hőmérsékleten is kell tartanod (6 °C alatti hűtőszekrény és -18 °C-os fagyasztó)

4. Tegyél minden maradékot kisebb dobozokba, mert ez segíti az étel gyorsabb lehűlését. A tárolódobozokat a főzés után 2 órán belül tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba.

5. Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy valami még mindig ehető-e vagy sem, ne kockáztass - semmisítsd meg az esetlegesen megromlott ételeket.

Extra frissesség, extra vitaminok: NatureFresh beépítethető hűtőszekrény


Amikor a friss, ízletes és tápértékben gazdag ételeket készítesz, a természethez való kapcsolódás mindig a lehető legjobb megoldás. Ezért a Gorenje új NatureFresh beépíthető hűtőszekrényei a természetben érvényesülő fizikai feltételeket utánozzák a fotoszintézis folyamat fenntartásával, a páratartalom szabályozásával és a friss levegő biztosításával.

Továbbá a Gorenje NatureFresh beépíthető hűtőszekrényei kiemelkedő energiahatékonysági osztály besorolással rendelkeznek: az A + -tól az A +++ -ig terjedőn, ezen felül moduláris és rugalmas kialakításuk biztosítja, hogy tökéletesen megfeleljen minden életstílusnak.

Ez is tetszhet neked: