Hogyan tudod maximalizálni az ételed tápértékét? - Gorenje
bezár
...

Hogyan tudod maximalizálni az ételed tápértékét?

FOOD SIMPLIFIED
7.5.2018

Megvásároltad a legjobb avokádót, feltöltötted a hűtőszekrényedet kelkáposztával és "superfoodokkal". De tudod, hogyan lehet a legtöbb tápanyagot kihozni az egészséges élelmiszerekból?

1. Minél rövidebb az étel újta az asztalig, annál jobb! A vitamin- és ásványi anyag tartalom legnagyobb mértékű csökkenése a termék betakarítása és elfogyasztása között történik. Éppen ezért jobb a helyben (akár saját kertedben) vagy, ha ez nem lehetséges, akkor a közeli farmon termesztett ételeket választani.

2. Hűtőszekrényben vagy szobahőmérsékleten tároljunk? Bár úgy tűnhet, hogy ez a biztonságosabb választás, a hűtőszekrényben tartott élelmiszer nem mindig jobb megoldás. A paradicsomot, burgonyát, hagymát és fokhagymát szobahőmérsékleten kell tartani. Ugyanez vonatkozik minden trópusi gyümölcsre, beleértve a banánt is.

3. Ne félj a fagyasztótól! Ha tudod, hogy nem fogod azonnal felhasználni az ételeket, jobb lefagyasztani azokat. A lefagyasztott gyümölcsök és zöldségek több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg, mintha a konyhapulton vagy a hűtőszekrényben tárolnád azokat. A friss gyógynövények ízét és kedvező egészségügyi hatásait is kiterjesztheti, ha feldarabolva lefagyasztod azokat.


4. Főtt vagy nyers? Ha maximalizálni szeretnéd az élelmiszerben található tápanyagoknak a szervezetedre gyakorolt kedvező hatásait, akkor meg kell tanulnod, melyeket jobb nyersen elfogyasztani (ilyen például a brokkoli vagy arugula), és melyek azok, amelyeket ajánlott inkább megfőzve a tányérődra tenni (pl. spárga, bab és burgonya).

5. Használd a rendelkezésre álló technológiát! Annak érdekében, hogy az étel olyan tápláló legyen, amilyen csak lehet, érdemes a modern technológiákat is segítségül hívni. Keress olyan zöldségtárolóval rendelkező hűtőt, amely speciális hullámhosszú fény kibocsátásával a növények fotoszintetizáló képességét fenntartja és olyan páratartalom szabályozó megoldást is nyújtanak, amely biztosítja, hogy a gyümölcsök és a zöldségek hosszabb ideig frissek maradjanak, és több ásványi anyagot és vitamint őrizzenek meg.
Extra frissesség, extra vitaminok: NatureFresh beépíthető hűtőszekrény


Amikor a friss, ízetes és tápértékben gazdag ételekről van szó, mindig is a természetben előforduló megoldásra volt érdemes hagyatkozni. Ezért a Gorenje új, NatureFresh beépíthető hűtőszekrényei a természetben is megfigyelhető feltételeket utánozzák a fotoszintézis folyamat fenntartásával, a páratartalom szabályozásával és a friss levegő biztosításával.

És ez még nem minden: a Gorenje NatureFresh beépíthető hűtőszekrényei kiemelkedően jó, az A+-tól az A+++-ig terjedő energiaosztály besorolásúak, moduláris és rugalmas kialakításuk révén pedig tökéletesen igazodnak minden életstílushoz.

Ez is tetszhet neked: