Hogyan bírd rá a válogatós étkezőket több vitamin fogyasztására? - Gorenje
bezár
...

Hogyan bírd rá a válogatós étkezőket több vitamin fogyasztására?

HOME SIMPLIFIED
7.5.2018

A gyerekek frusztrálóan válogatósak lehetnek. Egy kilométerről is megérzik egy zöld spenótlevél jelenlétét és egy ropogós sárgarépa elől villámgyorsan fedezékbe futnak. Néha egy kicsit alattomosnak kell lenned és becsempészni az egészséges dolgokat azokra a helyekre, ahol a legkevésbé számíthatnak rá.

Fagyasztott joghurtot
Fagylalt helyett alacsony zsírtartalmú, fagyasztott joghurtot adj a gyerekeknek, amely tele van kálciummal és kevesebb kalóriát tartalmaz. Adj hozzá egy teáskanálnyi szórást, vagy díszítsd vágott gyümölcsökkel.
Ötlet válogatós étkezők számára: fagyassz le egy gyerek adagnyi ízesített joghurtot és szolgáld fel nyalóka stílusban.

Spenót
Ha a gyerekek utálják a spenótot, legyél kreatív. Rejts el belőle egy keveset kedvenc ételükben, mint például a lasagne-ban vagy fasirtban, de tehetsz belőle a szendvicsükbe is saláta helyett.

Ötlet válogatós étkezők számára: tényleg utálják-e az összes zöld ételt? Próbáld ki ezt: süsd bele a brownie-jellegű süteményekbe. Soha sem fogják kitalálni, hogy spenót van benne! :-)
Teljes kiőrlésű kenyér
A gyerekek vasat, magnéziumot, cinket és élelmi rostot kapnak. A kenyér vásárlásakor először ellenőrizd a címkét - a teljes kiőrlésű lisztnek kell lennie az elsőnek az összetevők között. Az egyik módja annak, hogy a gyerekek teljes kiőrlésű búzalisztból készült kenyeret egyenek hagyományos fehér búzalisztből készült helyett az, hogy olvasztott sajttal a tetején szolgálják fel azt.
Ötlet válogatós étkezők számára: használj sütemény szeletelő eszközöket, hogy ujj formájú, szórakoztató megjelenésű szendvicseket tudj készíteni . A gyerekek izgatottak lesznek, hogy állat alakú szendvicseket esznek, és nem veszik észre, hogy a kenyér sötétebb. Vagy vigyél néhány csepp természetes színt krémsajtra, adj hozzá csillagokat gyümölcsből és voilá: kész is van az egyszarvú pirítós.

Paradicsom
A paradicsom sok C-vitamint és nagy mennyiségű rostot tartalmaz. Ha a gyerekek nem fogják megenni friss, darabolt vagy szeletelt formában, próbáld könnyedén meggrillezni őket egy kis olívaolajon.
Ötlet válogatós étkezők számára: Az apró szőlő paradicsom nagyon édes megjelenésre és ízre egyaránt. Egy kis kreatív bemutató segítségével a gyerekek nem fognak tudni ellenállni neki. Átalakítsd őket egy autó részévé, paradicsom kerekekkel vagy készíts katicabogár dekorációt egy zöldség gofrin, stb...

Élvezd a teremtés szenvedélyét a Chef Collection modelljeivel!

A Gorenje Chef's Collection egy sor kiváló minőségű, tartós konyhai főzőeszközt, illetve kisgépet vonultat fel: tumixot, kézi mixert és robotgépet. Mindegyiket kipróbálták a többszörös Michelin-csillagos séf, Andrej Kuhar professzionális konyhájában. A készülékek hosszú élettartamot és kiváló hatékonyságot garantálnak.

Ez is tetszhet neked: