Ruhakezelés a szaténtől anyagú kelmétől az öltönyig - Gorenje
bezár
...

Ruhakezelés a szaténtől anyagú kelmétől az öltönyig

CHORES SIMPLIFIED
10.1.2017

Selyem mosható együtt len anyagú ruhákkal? Lehet a fehérneműt forró vízben mosni? Meg lehet még menteni a mattá vált gyapjút? Segítség, ki tud segíteni?? A következő hasznos szöveg talán igen.

Hogyan lehet elkerülni, hogy kibolyhosodjon az angóra pulóvered?
 
A gyapjú és a csecsemők nagyon sok tekintetben hasonlítanak egymásra. Felejtsd el a rázást, húzást vagy rángatást. Ha nem, a baba sírni, a gyapjú pedig bolyhosodni fog. Próbáld meg ezt a következő mosásnál: használd a mosógép gyapjú programját, amely figyelembe veszi a gyapjú tulajdonságait. A gyapjút gyengéden ringatja majd jobbra-balra, jobbra-balra, jobbra-balra, ...

Hogy győződhetsz meg arról, hogy nem viselsz mérgező anyagú, kamu-márka ruhákat: felejtsd el a műselymet!

A viszkóz anyag mérgező lehet. Ne tévesszen meg a puha külső. Annak ellenére, hogy a viszkóznak számos előnye van - kellemesen puha viselet, pamuthoz hasonló nedvszívó képesség, kedvező árfekvés, jelentéktelen mértékű bolyhosodás, stb. - a műselyem felett mindazonáltal eljárt az idő. A természetes cellulóztól a szintetikus anyaggá váláshoz hosszú út vezet, amely során sok olyan mérgező vegyszert használnak a gyárakban, amelyek károsak a környezetre.

Hogyan kerülheted el, hogy harisnyádon - és a költségvetéseden is - nem kívánt módon "felfusson egy szál"? Öblítsd le a textilöblítővel!
 
Két dolog történhet: Vagy mindig viszel magaddal egy extra nylon harisnyát a bulikba arra az esetre, ha nem kívánt találkozásban lenne részed egy széklábbal, asztalszéllel, WC-ülőkével, körömmel vagy más hegyes tárggyal. Vagy az olcsóbb alternatíva: fürdesd meg a nylonharisnyádnak öblítőben az első viselés előtt. Tovább tartanak majd - ahogyan a ruhákra szánt költségvetésed is.

Hogyan vigyázz az új fehérneműdre? Íme 6 megszívlelendő tipp.

1. Gépi mosásnál mindig használj mosózsákot.
2. A mosás előtt rögzítsd a horgokat, nehogy beleakadjanak a csipkébe.
3. Ne felejtsd el, hogy a csipke nem képes elviselni a magas hőmérsékletet, amikor a melltartódat készülsz beáztatni.
4. Használj optikai fehérítőt nem tartalmazó mosószert - vagy a fehér melltartód "szép" sárga színű lesz.
5. Formázd a melltartót, amikor még mindig nedves, különösen, ha párnázott.
6. A melltartókat szárításhoz a kosarak közötti részükön akasz fel - különben a pántok megnyúlhatnak.

Hogyan kerülhető el a ruhákon levő címke és az apró betűs részek tanulmányozása? Vegyél egy szerves pamutból készült ruhákat!


Oyan alkat vagy, akit nem izgat a ruhacímkék elemzése a környezetbarát és tartós anyagú ruhák "vadászata" közben? Ha igen, szavazz mindig a szerves gyapjúra!
 
Hogyan győződhetsz meg arról, hogy az otthonod soha nem fog régóta használt zoknikkal egyező módon "illatozni"? Ugorj fejest az ezüst-nano részecskék technológiájába!

A cipő izzadságot,  a verejték kellemetlen szagot, a kellemetlen szagok pedig az orrod facsarását jelentik... Több cég is gyártja már a zoknik következő generációját - a szagtalan nano zoknit -, amelyek az intelligens formatervezés egyik iskolapéldáját jelentik. A zoknit nagy, ezüst-nanorészecskékkel impregnálják, ami megakadályozza a baktériumok és gomba növekedését. Okos megoldás, igaz?


Egy lágyszívű mosógép: a Gorenje mosógépek WaveActive generációja

A WaveActive technológia biztosítja, hogy a mosógéped a szövetek minden típusát a lehető legjobb módon tudja kimosni. Mindig "szállítja" a hőmérséklet és vízmennyiség, az idő és a forgási sebesség optimális kombinációját. Ha azonban a ruháid különös odafigyelést igényelnek, a pamut és műszálas programokat extra üzemmódokkal és funkciókkal tudod még tovább turbózni.

Ez is tetszhet: