Hol szárítod télen a ruháidat? - Gorenje
bezár
...

Hol szárítod télen a ruháidat?

CHORES SIMPLIFIED
28.11.2017

A nyár és a tél folyamán az otthonainkat a nyitott ablakokon keresztül kellemes légáramlat járja át, lehetővé téve, hogy friss levegőt lélegezzünk be és hosszú nappalokban leljük örömünket. Ezekben a hónapokban szívesen teregetjük ki a ruhákat a lakásban, mert gyorsan száradnak és kellemes illatot kölcsönöznek otthonunknak.

Ezzel szemben, a gyorsan közeledő hideg téli napokon a ruháink helyes szárítása trükkösebb dolog, mint amilyennek gondolnád.

A ruhák lakáson belüli szárítása komoly egészségügyi kockázatot rejthet.

Télen a ruhák lakáson belüli szárítását gyakran gyorsítjuk azok radiátor mellé helyezésével. Ezzel drasztikusan megnő a lakás levegőjének páratartalma. A meleg és nedves környezet ideális a penész kialakulásához, amely tüdő- vagy arcüreggyulladáshoz vezethet. Ezen felül a ruhák négy fal közötti szárítása megnövelheti az otthon mosáshoz használt vegyszerekből kiváló illékony szerves vegyületek levegőbeli szintjét. Ezek a vegyületek rákkeltő hatásúak lehetnek, asztmát okozhatnak és irritálhatják a szemünket és a bőrünket. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére közismert megoldást nyújthat egy szárítógép használata.


Tippek és trükkök a leghidegebb évszakra

Használj kiemelkedő műszaki minőségű szárítógépet. Annak segítségével nem csak, hogy egészségesebben vészelheted át a telet, de kevesebbet is kell majd vasalnod, így több szabadidőd marad. Amennyiben szárítókötélen szárítod a ruháidat a lakásodban, akkor időnként mindenképp alaposan szellőztesd ki az otthonodat.

Ha lehet, válassz olyan helyiséget a szárításra, ahol a lehető legkevesebb időt töltöd. Úgyszintén tanácsos a hagyományosat természetes és szerves mosószerekre váltanod, amelyek révén megakadályozhatod, hogy veszélyes vegyszerek párologjanak ki a lakásod levegőjébe, amit belélegeznél.

Amennyiben hideg, de napos idő van, akkor ne habozz, nyugodtan vidd ki az erkélyre a ruhaszárító állványt, csak azzal kell tisztában legyél, hogy a szárítás valamivel hosszabb időt fog igénybe venni.Egyetlen termék. Minden igényedhez. SensoCare szárítógépek

A SensoCare technológiával működő Gorenje szárítógépek tökéletesen kielégítik az összes igényedet:

  • A dobjuk a negatív ionok erejével varázsolja extra puhává, kellemes illatúvá és allergénektől mentessé a mosott ruhádat.
  • De ez még nem minden: úgy szárítják a ruhát, hogy a vasalás nagyon könnyűvé vagy akár nélkülözhetővé is válhat.
  • A kényes kelmékhez kifejlesztett GentleCare szárítási móddal innentől kezdve szinte az összes ruhádat száríthatod szárítógépben.

Ezt is érdekesnek találhatod: