A konyha, a hűtőszekrény tisztításának egyszerű módjai és egyéb hasznos tippek - Gorenje
bezár
...

A konyha, a hűtőszekrény tisztításának egyszerű módjai és egyéb hasznos tippek

CHORES SIMPLIFIED
16.1.2007

Például hogyan söpröd fel a padlót anélkül, hogy olyan porfelhőt hoznál létre, amely csupán átrendezi a házi por eloszlását a lakásban - ahelyett, hogy a szemétkosárba terelné azt? Hogyan tudod elűzni a hangyákat? Ezekre a kérdésekre kapsz most választ tőlünk és még egy sor takarításai tippet is a figyelmedbe ajánlunk.

Hogyan tudod a port a a földön tartani a konyhai padló felsöprésekor? A titok nyitja egy csészében is rejtőzhet.

Az egyik különösen hasznos háziasszony-tipp szerint érdemes nedves tealeveleket szétszórni a fapadlóra. A levelek segítenek összegyűjteni a port takarítás közben. Ugyanez a trükk hamu és más szennyeződések felszedésénél is működik, amelyek egyébként könnyedén elszállhatnak a szemetes lapátról. 

Hogyan távolítsd el a hangyákat a konyhaszekrényeidből? Díszítsd fel a konyhádat mentalevelekkel.

Próbálj ki egy régi háztartási tippet, és díszítsd a konyhaszekrényedet mentával. A konyhaszekrényben tartott szárított menta lógó ágai távoltartják a hangyákat. Hasonlóképpen telepíthetsz menta növényt ajtók és ablakok közelében, hogy a hangyák is megtudják: kívül tágasabb. :-)

Hogyan tudod megőrizni a hűtőszekrény kellemes illatát? Élvezd a kávédat - és hasznosítd a zaccot is!
 
Ha a hűtőszekrény rossz szagokat áraszt, például karakteres illatú sajt, hagyma vagy hal tárolása miatt, akkor mostantól megszabadulhatsz ettől az "élménytől" azzal, hogy újrahasznosítod a kávéfőzőből kivett zaccot. Csak tegyél egy tálkát kevés kávézaccal a hűtőszekrénybe. Az addig tapasztalt rossz szag egy kis idő után eltűnik. Egy kis erőfeszítés is hasznos lehet: keverj el egy kupaknyi fertőtlenítőszert egy liter vízben és moss le vele minden (nem fém) hűtő alkatrészt.
 
A szagok elűzése az edényekből. "Tedd őket jégre".
 
Miután megtisztítottad az edényeket, tedd őket külön (edényt és fedelét) a fagyasztóba. Egy nappal később a baktériumok - és a szagok is - eltűntek.

A konyhai fiókok tisztításának egyszerű módja: használj nylon harisnyát.

Lehet, hogy megkérdezed magadtól, mi köze a nylon harisnyának a takarításhoz? A válasz meglepően egyszerű. Ha a konyhabútorbeli fiókokat anélkül akarod tisztítani, hogy előtte kivnnéd az evőeszközöket, stb. belőle, húzz nylon harisnyát a porszívó gégecsövének a végére, és hagyd, hogy a porszívó elintézze a munka többi részét. A nyon megoldja, hogy a porszívód csak a port szívja fel. Ugyanez az eljárás működik a játékpolcok és hasonlók tisztításánál is.

Hogyan tudod ragyogó tisztává varázsolni az üvegpolcokat? Takarítsd citrommal!

Az üveg nagyon divatos. Üvegasztalok... Üveg polcok... Üvegajtók... A tisztításuk azonban nagyon időigényes lehet. Ha már őrület határán vagy emiatt, fogadd meg ezt az egyszerű tanácsot a jövőre nézve: Préselj ki egy kis citromlevet az üvegpolcokra és töröld le papírral. Az üvegfelület ragyogóan fog csillogni.

Távolítsd el a vízkövet fáradságos súrolás nélkül. Egy vattarúd jelentheti a megoldást.

A vízkő gyakran képez csúnya és nehezen eltávolítható rétegeket a mosogatótálcán? A lábasaidon? Egyéb zavaró helyeken? Akkor vásárolj egy palack olcsó ecetet. Önts ecetet egy vattarúdra és helyezd azt a vízkőlerakódásokra. Hagyd állni éjszakára és töröld le a vízkőfoltokat másnap reggel.


A vitaminok őrzői: IonGeneration hűtőszekrények

Bár nem főzésre használják, de szimbolikus értelemben a Gorenje hűtőszekrények mindig a konyha középpontjában helyezkednek el. Egyszerű a küldetésük - gondoskodni arról, hogy a kedvenc ételed mindig rendelkezéedsre álljon. De a Gorenje hűtőszekrények ennél sokkal többet tudnak: olyan intelligens technológiákkal rendelkeznek, amelyek speciális, a természetben is megtalálható feltételeket utánoznak és ezzel hosszabb ideig tartják az ételt frissen, ízletesen, így megőrzik azok létfontosságú tápanyagait, tápértékét is.

Ez is tetszhet: