Tűzhely funkciók - Gorenje
menü+
bezár
...

Tűzhely funkciók

Wok gázégő

Eredeti ázsiai ízvilág – az otthonunkban
A wok égők nagyon hamar elérik a maximális hőleadási szintet, az ázsiai konyhát egyszerűvé és elérhető téve mindenki számára.

BoilControl - Túlforrás elleni védelem

A túlforrás mint elfelejtett probléma
A rendszer automatikusan szabályozza a teljesítményt. Miután kezdetben maximális teljesítménnyel működött a készülék, a főzőzóna fenntartja a kívánt hőmérsékletet, hogy megakadályozza a túlforrást vagy túlfőzést.

HomeMade sütőkamra forma

A fatüzelésű kemencék minden erényével
A jellegzetesen lekerekített forma a Gorenje sütők egyik leghasznosabb termékjellemzője. Fejlesztéséhez a hagyományos fatüzelésű kemencék jelentették a fő inspirációt, hiszen azokban a forró levegő szabadon áramlik. Mivel a kemencében sütött étel egyenletesen és minden oldalról melegszik, mindig tökéletes a vele végzett munka gyümölcse: ropogós kívül és lédús belül. A MultiFlow 360˚ rendszerrel kombinálva lehetővé válik az egyidejű sütés akár 5 szinten is.

Gáz főzőlapok

Az innovatív módon tervezett Gorenje gáz főzőlapok égői optimalizálják a láng fizikai jellemzőit annak érdekében, hogy a főzés gyorsabb, a gáz használata pedig a leghatékonyabb legyen. A gáz és a levegő így előállított keveréke a ma használatos, hagyományos égőkkel összehasonlítva közelebb áll az optimálishoz, ezért a gázfelhasználás és a láng erősségének szabályozása jelentős mértékben javult.

Öntöttvas edénytartó rács

Vonzó design, stabilitás és tartósság
Az öntöttvas edénytartó rácsok javítják a stabilitást és a gáztűzhely megjelenését is. Olyan anyagból készültek, amely különösen tartóssá és még a legmagasabb hőmérséklettel szemben is ellenállóvá teszi őket.

Indukciós főzőlapok

Az indukciós főzőlapok kétszer olyan gyorsan melegszenek fel, mint a gáz üzemű főzőlapok, ami gazdaságosabbá és biztonságosabbá teszi őket. Az indukciós főzőlap csak az edény alját melegíti, a főzőzónának az edényen túli része hideg marad és bármikor biztonságosan megérinthető. A hőmérséklet azonnal, egy érintésre a beállítás szerint változik, amely csökkenti a túlforrás veszélyét. Egy ilyen főzőlappal az olvasztott csokoládé, bármilyen kifinomult öntet és más hőmérséklet-függő mestermű elkészítése egyszerű feladattá válik.

Mokka (kávé készítő) égőfej

A tökéletes reggeli rituálék kedvéért
A Gorenje gáz főzőlapokat felszereltük egy igazán praktikus mokka gázégővel, amely ideális a nagyon kis átmérőjű lábasokhoz is.

StayWarm melegen tartás funkció

A későn érkező vendégek nagy örömére
A StayWarm melegen tartás funkció állandó 70˚C-os hőmérsékleten tartja az ételt, ameddig el nem érkezik a felszolgálás ideje. Az étel megőrzi eredeti ízét és hőmérsékletét egészen a felszolgálásig.

Fűtőelem kombinációk egész sora

Külön fűtőelem minden lábastípushoz számára
Koncentrikusan vagy speciális ovális alakban kialakított fűtőelem-konstrukciók teszik lehetővé, hogy az indukciós vagy kerámia főzőlapok gyakorlatilag minden főzőeszköz típussal kompatibilisek legyenek. Az ovális fűtőelem különösen megfelelő nagyob húsok vagy halételek elkészítéséhez.

SilverMatte – matt ezüst zománc

Hihetetlen mértékben ellenálló, ultra sima felületű bevonat
A zománc minősége és típusa rendkívül fontos a sütő működése szempontjából. A SilverMatte nevű zománc nagymértékben ellenálló és erős anyag, amely bírja az extrém magas hőmérsékletet is. Mikropórusoktól mentes, befedi a sütő felületeit és a tepsiket, így teszi lehetővé, hogy ellenállóak legyenek a legmagasabb hőmérsékletekkel szemben. A sütőkamra háromrétegű bevonata elősegíti a hővisszaverődést és további szigetelést biztosít. Ezáltal a sütő belseje mindig steril és biztonságos marad.

AquaClean funkció

Egyszerű, könnyed tisztítás
Az összes dizájnvonalba tartozó új Gorenje sütők teljesen új zománcának köszönhetően az AquaClean funkciót továbbfejlesztettük, nagyszerű segítség, amikor a sütőkamra tisztítására kerül a sor. Csupán annyi a teendőnk, hogy fél liter vizet öntünk az egyik tepsibe és elindítjuk az AquClean programot minden sütés után. Mindössze 30 percen belül az eredmény láthatóvá válik a teljes felületen és a tepsiken. A zsírfoltok és egyéb szennyeződések fellazulnak, amelyeket egy törlőronggyal könnyedén eltávolíthatunk, és a sütő makulátlanul tiszta marad.

CataClean katalitikus öntisztítás

Egy felület, amely „nem állhatja“ a zsírt
A katalitikus tisztítás nagy segítséget nyújt a sütő karbantartásban. Amikor a sütő eléri a 85°C-os vagy magasabb hőmérsékletet a sütési folyamat közben, a katalitikus panelek automatikusan elkezdik elnyelni a zsiradékot és egyéb szennyeződéseket.

SuperSize nagyméretű sütőtálcák

Készen az “XXL-es” receptekhez
A tágasabb sütőkamrák miatt nagyobb mennyiségű ételt is megsüthetünk – de nem csak a minden szinten egyenletes levegő keringtetés miatt, hanem a 46 cm széles sütőtálcák miatt is, amelyeket egyaránt használhatunk a standard és a kompakt méretű sütőkben is. Innovatív megoldások révén több hely áll a rendelkezésünkre és a sütőkamrát teljes szélességében kihasználhatjuk.
Több hely van minden egyes tálcán, a legmodernebb technológia pedig gondoskodnak arról, hogy az ételek minden egymás fölé helyezett tálcában tökéletesre süljenek.

BigSpace, nagy űrtartalmú sütő

65 literes űrtartalmukkal Gorenje sütői a legnagyobbak közé tartoznak a piacon, és könnyen megbirkóznak akár egy 7 kg-os pulykával is. Kivételes nagysága ellenére a sütő, hatékony konstrukciós megoldásainak köszönhetően, mégis az A energiaosztályba sorolható, és a piacon megtalálható leggazdaságosabb készülékek közé tartozik, mely kizárólag a kiváló tervezésnek köszönhető. Ideális segítőtársunk lehet nagyobb családi összejövetelek és egyéb otthon rendezett ünnepségek esetén!

OpenView, kitűnő átláthatóság

Kiválasztott modellekben a szuper-méretű sütő-kapacitás mellé kétszeres megvilágítás is társul. A teljes mértékben üveg sütőajtóval párosítva ez a funkció a sütő belsejének jelentősen jobb áttekinthetőségét adja, egyszerűvé téve a sütési folyamat felügyeletét biztonságos távolságból.

PerfectGrill funkció

Dupla fűtőszál az egyenletesen ropogósra sült ételekért
A legjobb sütési eredmények a nagy és kis grill fűtőszál kombinált használatával érhetőek el, ahol a kis fűtőszálat a nagy méretű veszi körül. A fűtőszálak átgondolt elhelyezése optimális hőeloszlást és tökéletes sütési eredményeket, azaz kívül ropogós, belül porhanyós ételeket garantálnak minden egyes alkalommal. A többfunkciós grill rendszerben tehát külön-külön használhatjuk akár a kicsi, akár a nagy méretű grill fűtőszálat vagy akár a kettőt együtt is. Az Advanced modellekben a grill fűtőszálat egyszerűen le is lehet hajtani, ami könnyű karbantartást, tisztítást tesz lehetővé.

Sütés több szinten

Ha Gorenje sütőt választ, akár három különböző szinten is süthet aprósüteményt egyidőben. A hő egyenletes és gyors eloszlásáról a sütő hátsó falában elhelyezett ventilátor gondoskodik. A meleg levegő hatékonyabb keringése tökéletes sütési eredményt biztosít, egyben pedig energia- és időmegtakarítást is jelent.

Különlegesen mély XXL tepsi

Az ínyenceknek, akik szeretnek az otthon készíteni kenyeret, lasagne-t, muszakát vagy hasonló ételeket, egy különlegesen mély (5 cm) tepsit terveztünk. A tepsi EcoClean bevonattal rendelkezik, ennek köszönhetően egyszerűen, csapvízzel tisztítható, káros vegyszerek használata nélkül. Ráadásul a sütő falai is kevésbé szennyeződnek, mivel a tepsi magasított oldalai megakadályozzák a zsiradék kiszabadulását.

XXL tárolófiók

Néhány tűzhely modell különösen nagyméretű és mély rekesszel rendelkezik nagyobb méretű edények vagy más konyhai eszközök számára. A fiók teleszkópos síneken siklik az egyszerű használat érdekében.

Hússzonda

Tökéletesen átsült húsok mindig. Mindig.
A hússzondával vagy hústűvel végzett sütés során mérni tudjuk az étel maghőmérsékletét is. Egy speciális hangjelzés jelzi, amint kész az étel. Ez a módszer különösen akkor hasznos, ha nagyméretű húsokat akarunk sütni.

DirecTOUCH, tökéletes eredmények egy érintésnyire

Az innovatív szabadalmazott elektronikus programmodul tulajdonképpen forradalmasította az érintőképernyős vezérlést a Gorenje következő generációs főzőlapjaiban és beépített sütőiben. Mindössze három egyszerű lépésre van szükség hozzá – a főzés soha nem volt még ennél egyszerűbb! A sütő bekapcsolása után egy érintéssel válasszuk ki a főzni kívánt fogás szimbólumát, majd nyomjuk meg a Start gombot! Számos előre beállított program automatikusan beállítja a sütési tényezők megfelelő kombinációját, a hőmérsékletet és a sütési időt. Nagy méretű, jól felismerhető szimbólumok teszik a sütőt könnyen kezelhetővé, de emellett meghagyják a sütési paraméterek egyéni beállításának szabadságát (fűtőelemek, hőmérséklet, sütési idő, hússzonda), hogy saját ízlésünk és szakácstudásunk szerint alkalmazhassuk azokat. Kedvenc beállításai tárolhatók a memóriában és egyszerűen behívhatók a következő használatnál. A biztonsági gyermekzár az elektronikus modul további előnye; ez segít elkerülni a sütő felügyelet nélküli bekapcsolását és további védelmet nyújt a sérülések elkerülése érdekében.

IconTouch kezelőszerv

Az IconTouch kezelőszervvel felszerelt készülék esetében egy ergonomikusan tervezett tekerőgombokból és egy érintőképernyőből álló együttessel programozhatjuk sütőnket.

DC+ rendszer

Hatékony hőmérséklet vezérlés és kezelés
A DynamiCooling+ rendszer hatékonyan hűti le a sütő vázát, amivel megelőzi a magas hőfok által okozott károkat. A sütés végén a rendszer hőérzékelők vezérlésével hűti le 60˚C alá a sütő külső oldalát. Ez különösen az extrém magas hőfokot alkalmazó pirolitikus öntisztítással szerelt készülékeknél hasznos. A DynamiCooling rendszer a sütő működése közben, a DynamiCooling+ rendszer pedig a sütő kikapcsolása után kezd dolgozni.

Gyerekzár

A konyha mint biztonságos környezet
Ez a funkció lezárja a vezérlőpanelt és megakadályozza az összes beállított paraméterhez való hozzáférést, ezáltal biztonságos környezetet teremt a konyhában őrizetlenül hagyott gyermekek számára is.

Ultra hideg ajtó (UCD)

Három speciális üveglappal, ezen felül pedig hővisszaverő réteggel szerelt sütőajtó teszik a készüléket gyermekek vagy házi kedvencek számára is biztonságossá. A rendszer további előnye, hogy a hő(energia) nem tud „kiszökni“, ezzel optimalizálttá válik a sütő energiafogyasztása is.

Sima sütőajtó felszín a könnyebb tisztításért

Az egyszerűen leszerelhető sütőajtókon nincsen látható csavarfurat, gumi tömítés vagy bevágás (amelyek jól ismert fészkei a szennyeződésnek), így ezek gyorsan és könnyen tisztíthatók.

Tárolófiók

A legtöbb tűzhely rendelkezik egy kényelmes, nagy kapacitású fiókkal, amelyben sütőtálcákat és más kiegészítőket is tárolhatunk.